Milyen gyakran próbálsz leszokni a cigiről?
Novemberben megvolt. Sikerült bekattanni, hogy mindenki nemdohányzó, a dohányzás csak egy terhelés, amit megszoksz, abbahagyod és visszaszoksz a természetesebb levegőzésre. A kéznek nem hiányzik. Lehet benne hinni, és akkor fog is, de igazából nincs miért hiányozzon. A füstmentességre is inkább ésszerű megfontolásból ügyelek, nem zavar a füst és rohadt büdös hamutál szagú, mint minden dohányos pofája :) 29F
Ja, meg megnéztem ezt a nagydarab srácot:
Szinte minden héten, de ezek elég komolytalan elhatározások.:) Aki meg azt mondja, h ha szeretném, le tudnám tenni.. Ez egy rossz szöveg..
Lényeg az, h ez egy rossz szokás, nem olyan könnyű letenni(személyiség függő sztem), de mivel már egyszer meg volt 3évre, és max. az első 3 nap volt kissé nehéz, ezrt most elképzelni se tudom, miért megy ilyen nyögve nyelősen, h letegyem.
"Te meg nem is akarsz leszokni"
Ez már nekem is eszembe jutott, nem újdonság. Régen nekem se volt eszem ágába se leszokni. Úgy 3 éve vagyok abban, hogyha cigizek nem akarok már, de ha meg nem, akkor hiányzik. Nem igazán a cigi, az életérzés.
"de ha 3hétig kibirod, akkor minek folytatni?"
Mert kb. addig esik jól nemdohányzónak lennem. Egyáltalán nem az első 3 nap a nehéz, ahogy sokan mondják. Sőt az első 2 hetet még élvezem is. Csak aztán már nem újdonság, hogy nem kapar a torkom, hogy nem költök el annyi pénzt, hogy télen nem kell hidegben cigiznem (nagyon nem bírom a hideget ősszel/télen kívánom leginkább pokolba a cigit).
Egyébként nem volt szándékom hisztizni. Ez van , együtt élek vele, évek óta elég jól. Mindössze egy kérdést tettem fel.
"Hosszú életet sem akarok élni"
Ez engem sem érdekel. Ha érdekelne el sem kezdtem volna dohányozni.
"De egyenlőre nincs semmi olyan ok az életemben, amiért értelmét látnám leszokni."
Olyan igazán komoly nekem sincs. Csak zavar, hogy kapar a torkom, kicsit már köhögök is 29 évesen, meg az, hogy már sehol nem lehet rágyújtani, viszont állambácsi mégis örömmel elfogadja azt a rengeteg pénzt a cigarettáért.
Mondjak pár okot? :D
Bár ezek biztos semmiségek neked..
Nem akarok a klasszikus rák, fulladás meg egyéb marhaságokakl jönni mert már biztos ezerszer hallottad..
de pl ezek talán neked már fel sem tünnek:
- Függsz valamitől
- Ez a valami kihat a viselkedésedre, gondolkodásodra (elég gáz ha befolyásol a cigi)
- Kihat az emésztésedre (váratlan hasmenés)
- Csomó idődet elrabolja
- Kihat a koncetrációdra és a gondolkodásodra is
- Kihat a potenciádra, és a spermád ízére is.
- Kihat a genetikai állományodra.
Egy ok is elég: a cigi nem jó semmire.
Sokszor lesz a dohányzásból észrevétlenül valami más. Néha fogpiszkáló, napraforgómag, cukorka, rágó... Máskor pofázás vég nélkül, evészet, ivászat... Agyturkászok szerint az esetek igen nagy hányadában minimum a haját leüvöltenéd legszivesebben annak, aki épp beszél, mikor a kezed előpattintja a dobozt a zsebből. Ősösztönösen meg üvöltözés helyett szétütnéd és megtaposnád. Érdemes visszanyúlni a probléma gyökereihez. Talán nekem is azért sikerült könnyedén abbahagyni, mert teljesen feladtam mindent, ami korábban volt(-am). És aki enged, abból elég nehezen lesz idegbeteg ugye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!