SOS! Tudtok olyan megoldást ami alkoholproblémákra jó? Valamilyen leszoktató gyogyszert vagy bármit ami hat?
nagyon nehéz kérdés ez és sok mindentől függ, leginkább az alkoholizmusa fokától, az egészségi állapotától, korától.
vannak persze segítő gyógyszerek, na de egyik se olyan h beveszi aztán leszokott, sajnos nem ilyen egyszerű. ezek nagyon hosszas folyamatok, és a legtöbb azon alapszik, hogy "rosszul" fogja magát érezni, ha egy kicsit is iszik. úgyhogy csodára sajnos ne várj, csak ilyen drasztikus módszerek léteznek.
de tényleg nagy kérdés az állapota, mert egy hirtelen megvonásba meg bele is tud halni ... úgyhogy összetett a kérdés. ha ennyire kritikus a helyzet, akkor a folyamatos csökkentés még egy elég emberséges módszer csak a kontrollálatlanság miatt ritkán sikerül.
tehát:
1, milyen eg-állapotban van?
2, mégis mennyi az a sok amennyit naponta iszik?
3, van-e már tipikusan alkoholizmusra utaló fizikális jel? (ugye pl "vizenyős pocak", arcbőr, keringési problémák? stb?)
"ez nem olyan dolog, hogy elhatározom, és holnaptól nem iszom ... bár úgy lenne!"
Hát pedig ez egy olyan dolog. Én is letettem a cigivel egyidőben önerőből. Másképp sztem nem is lehet.
na várj!
amit te írsz, az egy bizonyos szintig működik, igen.
de amikor valaki annyira kemény alkoholista, hogy 2 nap után delíriumba aztán meg kómába is esik? akkor is ezt mondod?
csak mert tudod, láttam én ilyet, meg is ijedtek a nővérkék, és azóta suttyomban inkább tartanak az osztályon piát, mert belátták h ez nem így megy. bizony! a friss szívműtéteseknél is megesik h bekerül egy rosszullét után aztán elég hamar delíriumos állapotba kerül. egy idő után meg belátták h annyi halott mégse kerülhet ki az osztályról, és hiszed vagy sem, viszik a piát is azoknak, akiken látják h alkohol-gondjuk van.
amit te írsz, az esetleg a "még nem elfajult" esetekre igaz, csak tudod én akár alkohol akár drog miatti megvonás okozta keringésösszeomlás miatt is nem egy embert láttam már az intenzív osztályon, aztán "anyag" nélkül küzdöttek ám rendesen az életükért ..... Ha nem hiszed, járj utána nyugodtan, de tudod egy ilyen helyzetben a szervezet működése, akár fiziológiailag akár a receptorokat tekintve, teljesen felborul, és igen, ha egy hirtelen megvonás történik, simán letális kimenetele lehet a dolognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!