Mit tehetnék érte?
Van egy ismerősöm, jó tanuló, orvosnak készül, de idén nyáron elkezdett füvezni. A szokásos folyamat: egyszer kipróbálom; nagyobb eseményekkor; kisebb eseményekkor; most pedig már mindig indokot keres rá.
Mit tudnék tenni? Én végső esetben arra gondoltam, hogy elmondom a szüleinek, de előtte megpróbálnék mást is. Valakinek van valamilyen tapasztalata?
A füvezés nem feltétlenül jelent problémát, a legnagyobb hátránya, hogy illegális, így ha az ismerősöd valamit nagyon elront, abból rendőrségi ügy lehet, akár börtön is.
Az általad leírt dolog pedig nem "szokásos folyamat". Az elrettentő propaganda, ami a sokmilliárdos drogháborús kiadásokat hivatott igazolni, eltúlozza az ártalmakat.
Tudnod kell, hogy a kannabisz kipróbálásának és rendszeres fogyasztásénak prevalenciája (kb. előfordulása, tehát hogy "hányan tolják") sokkal magasabb, mint azt gondolnák, és "sikeres" életet élő, társadalmilag megbecsült emberek is fogyasztanak marihuánát. Az ismerősödből így simán lehet kiváló orvos.
Először is beszélj az ismerősöddel. Szinte biztos, hogy védekező álláspontot vesz majd fel, és azt fogja mondani, hogy ez így rendben van, és ne aggódj miatta. Ez persze még nem jelenti azt, hogy ő nem ún. "problémás fogyasztó", tehát olyasvalaki, aki a drogfogyasztása komoly pénzügyi / szociális hátrányokat okoz. Mivel a kannabisz illegális, ezért nagyon kevesen beszélnek róla őszintén. Ez sajnos tovább erősíti a "hazug drogos" sztereotípiát. Legyél ezért nagyon megértő az ismerősöddel.
Első lépésként töltsétek ki együtt ezt: [link]
Ne a kannabiszt tekintsd tehát problémának, hanem az ismerősöd fogyasztási szokását, amennyiben az valóban kártékony.
Mivel a kannabiszról senki sem szeret beszélni, és a mainstream médiában kb. lehetetlen őszintén pontos adatokat bemutatni, ezért aki nem fogyasztja, az nagyon torz képet kap az ártalmakról, és tévesen azt gondolja, hogy nagyon-nagyon káros. Sajnos ennek az ellenkezője is igaz: a fogyasztók körében sok mítosz kering, hogy "nem lehet rászokni", meg "nem káros". Természetesen ez sem igaz. Mindkettőtöknek erősen javaslom, hogy tájékozódjatok a lehetséges káros mellékhatásokról. A fenti weblapon (kannabiszpont) sok infó van. Kéthavonta megjelenik egy újság, a kannabisz kultusz, abban is sok infó van pro és kontra. Utóbbi egyenesen a fogyasztóknak szól, mind a ketten beleolvashatnátok ( [link]
Bízom benne, hogy nem lesz semmi baj.
Köszönöm a válaszokat, főként a másodikat.
Azért írtam, hogy orvosnak készül, mert nem tudtam, hogy kihat-e a teljesítményére (tanulásra) a használat. Egy-egy füvezős este után, még másnap sincs teljesen "magánál", de nem tudom, hogy suli közben, (ugye nincs heti 2-3 buli) kibírja-e nélküle.
Kitöltöttem a kvíz-t a "nevében" (majd vele is persze) és pont a határ lett, 15 pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!