Elfelejtettem bevenni a 19. szem fogamzásgátló tablettát. Mi a teendő? + Ez összefügghet azzal, hogy a kimaradt 19. tabletta utáni napon, mielőtt bevettem volna a 20. szemet 3 nappal előbb jött meg a menzeszem?
Elfelejtettem bevenni a 19. szem fogamzásgátló tablettát, amit csak a 20. tabletta bevételekor vettem észre, így a 12 óra bőven letelt. A 20. tablettát a megszokott időben vettem, de a 19. -et kihagytam. Már csak 1 tablettát kellene alapból be vennem, de nem tudom, hogy helyesen cselekszem e, ha kihagyom azt a 19. szemet és nem pótolom. Közben ma (a 20. szem tabletta beszedésének napján) reggel 3 nappal hamarabb meg jött a menzeszem . Ez össze függ azzal, hogy előző nap kimaradt 1 szem gyógyszer?
Előre is köszönöm segítséget! :)
Minden fogamzásgátló mellé tesznek a dobozva betegtájékoztatót. Ha kidobtad, akkor neten fent van. ("yx betegtájékoztató").
Úgy kell eljárni, ahogy a tájékoztató írja.
A vérzés lehet a kiahyás miatt.
Minden kimaradt szemet be kell pótolni.
Ha letelt a 12 óra, akkor is pótolni kell, de onnantól fogva pedig kiegészítő védekezés kell, különben így hatását vesztheti a gyógyszer és előfordul, hogy nem véd és terhes leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!