Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehet valami baj tőle?

Lehet valami baj tőle?

Figyelt kérdés
Leesett és kifolyt a lávalámpából egy kis folyadék. A kislányom belenyúlt, és csípte a kezét. Gyorsan lemostam, de nem tudom, hogy a szájához tette-e a kezét. Miközben megszagoltam ,hogy vegyszer szaga van-e a számhoz ért ez a folyadék. Még mindig érzem az ízét.
2009. okt. 26. 14:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Igen, valószínűleg.

A lényeg, hogy ne legyen semmi bajod. De ha lenne, akkor szerintem az érintkezést követően pár óra múltán jelentkeznie kellett volna.

2009. okt. 26. 19:49
 12/14 A kérdező kommentje:
Hát reménykedek! Mindenesetre kíváncsi lennék, hogy mekkora mennyiséget tartalmaz, de eddig nem találtam ezzel kapcsolatban semmit. Abban bízok, hogy csak nagyon minimális mennyiség van benne és az sem töményen. Mert hát ha annyira mérgező csak nem engednék használni, mivel bárkivel előfordulhat hogy leejti, kifolyik és akkor mindenkit aki hozzáér megmérgez? Reméljük nem így van!
2009. okt. 26. 20:27
 13/14 anonim ***** válasza:

Én is kutattam azóta, de semmit nem találtam.

Minden rendben van?

2009. okt. 27. 14:00
 14/14 A kérdező kommentje:
Helló! Nagyon kedves tőled, hogy érdeklődsz! Ma a férjem bement egy lámpaboltba, ahol lefénymásolták egy lávalámpa használati útmutatóját. Az üveg tartalma:desztillált víz, viasz, színező anyag, triphenylmethane+monomethine. Hát amit én találtam róla az nem sok, tintapatronokhoz használják. Gondolom a festék egyik adaléka. Szemmel bőrrel való érintkezésnél enyhe irritáció léphet fel. Lenyelés esetén forduljon orvoshoz. Nem maró hatású. Én ugyan belenyaltam, de mikor éreztem, a rossz ízt a számban, kiköptem. Gondolom ez így nem nagyon ártalmas. Legalább is a szén tetrakloridhoz képest. Hát gondolom, hogy a glitteres lámpában is ez van. Remélem!!! Szerinted?
2009. okt. 27. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!