Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehet valami baj tőle?

Lehet valami baj tőle?

Figyelt kérdés
Leesett és kifolyt a lávalámpából egy kis folyadék. A kislányom belenyúlt, és csípte a kezét. Gyorsan lemostam, de nem tudom, hogy a szájához tette-e a kezét. Miközben megszagoltam ,hogy vegyszer szaga van-e a számhoz ért ez a folyadék. Még mindig érzem az ízét.
2009. okt. 26. 14:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Lávalámpa folyadék tartalma: színtelen vagy színezett – átlátszó folyadékot (általában vizet), valamint szén-tetrakloriddal kevert viaszt töltenek.

A szén-tetraklorid mérgező hatású. Altató hatása is van, de gyengébb, mint a kloroformé. Súlyosan károsítja a vesét és a májat. A mérgezés tünetei: fáradtság, szédülés, fejfájás, gyakori vizelés és az emésztőcsatorna zavarai. A hatását az alkohol még jobban fokozza. Ha huzamosabb ideig érintkezik a bőrrel, bőrgyulladást okozhat.

2009. okt. 26. 14:44
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Ezek alapján szerinted lehet tőle valami bajom?
2009. okt. 26. 14:47
 3/14 anonim ***** válasza:

Én a helyedben csak megnyugtatásképpen felhívnám a háziorvost.

Csak azt nem értem, hogy miért használják még, mert ezt írja: "Korábban oldószerként extrahálószerként és kisebb laboratóriumi tüzek oltására használták, de ma már nem használatos, mert mérgező hatású és károsítja az ózonréteget. Diklór-difluor-metánt is gyártottak belőle."

2009. okt. 26. 14:50
 4/14 A kérdező kommentje:
Nincs semmilyen tünetem. Kb. 2 órája történt.
2009. okt. 26. 14:50
 5/14 anonim ***** válasza:
Akkor viszont figyelgesd magad. Ha bármit észlelsz azonnal hívd az orvost!
2009. okt. 26. 15:19
 6/14 anonim ***** válasza:
Hogy vagy? Minden ok?
2009. okt. 26. 18:13
 7/14 A kérdező kommentje:

Kösz az érdeklődést ! Voltam az ügyeleten, ott azt mondták, hogy ha ennyi idő után nincs semmi tünet valószínű nincs semmi, de figyelni kell a tünetekre. Ha jelentkezik valami, akkor irány az orvos. Gyógyszertárból adtak rá vitaminokat. Reméljük nem lesz semmi baj!!!

Amúgy biztos vagy benne, hogy szén tetraklorid van benne?

2009. okt. 26. 19:19
 8/14 anonim ***** válasza:
2009. okt. 26. 19:24
 9/14 anonim ***** válasza:
Amikor kiírtad a kérdést, rákerestem a lávalámpára. [link] Ezt az oldalt adta ki,itt írja le a részei címszó alatt. Ott a szén-tetrakloridra is rá tudsz kattintani.
2009. okt. 26. 19:26
 10/14 A kérdező kommentje:
A miénkben nem buborékok vannak, hanem kicsi ezüst lapocskák. De gondolom a folyadék ugyanaz.
2009. okt. 26. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!