Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha hetente megiszok 1 fél...

Ha hetente megiszok 1 fél literes coca-colát tönkremehetnek a fogaim, meg a szervezetem, stb?

Figyelt kérdés
:) ?
2013. aug. 5. 14:41
 1/8 BlondieJedi válasza:

Igen!

Tegyel egy tojast egy befottes uveg kolaba par napra, s nezd meg mi tortenik vele... Hasonloan hat a fogaidra is.

A rendorok pl. kolaval mossak le a vert az aszfaltrol, mivel eleg eros ahoz, hogy feloldja. Mondjuk az meg nincs felhigitva vizzel, de ha a savat felhigitod, az meg ugyan ugy veszelyes! ;) En nem kockaztatnek!

2013. aug. 5. 14:47
 2/8 30stm válasza:
szerintem meg semmi bajod nem lesz,ha rendesen mosod a fogaidat.
2013. aug. 5. 14:48
 3/8 anonim ***** válasza:

Mivel a kóla egy savas cucc így eléggé tönkre vághatja a fogaidat. Ha hetente csak fél litert iszol meg az még nem olyan veszélyes, csak mosd meg utána rendesen a fogad. Annyiból viszont jó hogy kiszedi a dzsuvát a fogaid közül, de a fogad is rongálja egyben, meg néha jót tesz a gyomornak persze ha nem olyan savas.

De amúgy tényleg árt mert valóban kólával mossák fel a vért a helyszínelők, meg volt hogy nálunk egyszer a munkahelyemen egyik kollégánk megsérült tiszta vér lett a járólap és egyedül a kóla szedte fel a vért rendesen, igaz az ilyen hígított olcsó kóla volt így másfél liter kellett hozzá, de felszedte valóban, a maradékot meg megittuk.

2013. aug. 5. 14:52
 4/8 anonim ***** válasza:
Nézd ha iszol valamit vagy eszel akkor mosd meg a fogaid. Különösen akkor ha cukor is van benne. Nem lesz bajod amúgy ennyi mennyiségtől, de moss fogat.
2013. aug. 5. 14:53
 5/8 anonim ***** válasza:

Azért a tojás nem csont, nem kell összekeverni a szezont a fazonnal. Másrészt a foga nem ázik a kólában napokat, csak megissza pár perc alatt és kész. Baromságokkal érvelsz...

Heti fél liter kóla nem a világvége! Aki meg naponta elszív másfél doboz cigarettát, az meg egészséges? :D Nyugodtan idd azt a kólát, ez a mennyiség jelentéktelen, csak mosd a fogad, vagy negrócukorrá változnak majd. :)

2013. aug. 5. 14:54
 6/8 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm a gyors válaszokat. Nos mindig mosok fogat, reggel, és este, édesség evés után stb... Figyelek is mindig a fogaimra. A gond hogy nagyon szeretem a kólát, és gondoltam hetente fél liter nem árhat. De állandó fogmosás mellett heti fél litertől nem lesz bajom ugye?
2013. aug. 5. 14:57
 7/8 anonim ***** válasza:
Most írtuk, hogy nem... :D
2013. aug. 5. 15:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Kösz:D
2013. aug. 5. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!