Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért tartja vissza a vizet a...

Miért tartja vissza a vizet a szervezetem?

Figyelt kérdés
Napi szinten (24 óra alatt) kb 7 liter!!! folyadékot iszom. Ebből kb 2 liter tiszta csapvíz, 2 liter ásványvíz, többi üdítő (próbálok csak édesítőszereset inni)A szervezetem ennek ellenére visszatartja a vizet és dagadnak a bokáim. Ülő munkát végzek napi 8 órában kb. 2 óránként tudok mozogni. Próbáltam vízhajtó teákat, ételeket enni-inni amik ideig-óráig segítenek, aztán kezdődik minden előröl. Szedtem vízhajtót is, az is csak ideig-óráig hat. Orvos csak a vízhajtót szajkózza. Valaki valami ötlet, mit kellene tennem?Teljes labor, stb?
2013. júl. 15. 22:45
 1/6 anonim ***** válasza:

Mi van a háttérben ? Vesebetegség ? vagy kevés a vérben a fehérje? / sok más is lehet/

Vagy rossz szokás, hogy ennyit iszol, mert ez rengeteg.

2013. júl. 15. 22:49
 2/6 anonim válasza:
100%

Először is rögtön lebeszélnélek a napi 3 liter (!) édesítőszeres löttyökről, pld amiben fenil-analin, vagy aszpartam van, az negatívan hat a vesékre is! Öntöd magadba a színezéket, tartósítószert, műanyagokat és csodálkozol, hogy valami nem stimmel?

Még szóba jöhet a magas sófogyasztás is, ami megköti a szervezetben a vizet.. Ha ez sem, irány egy dietetikus.

2013. júl. 15. 22:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy ennek ellenére tartja vissza a szervezeted a vizet. Lehet, hogy pont emiatt. Ülőmunkához 7 liter folyadék? Kicsit több és meg is halhatsz!

Az orvosodat kérdezd meg (dietetikusként adatok, leletek nélkül mást nem mondhatok), de 4 liternél többet nem innék a helyedben. Szívbetegség, vesebaj, bármi lehet. Talán többet iszol mint amit ki tudsz pisilni.

2013. júl. 16. 00:31
 4/6 anonim ***** válasza:

7 liter folyadék rengeteg, még egy egészséges szívnek is. Belegondoltál, hogy annak a víznek, amit megiszol naponta, keringenie kell benned? Mi fogja keringtetni? Hát bizony a szíved. Vérköri pangásod lehet, ennyi folyadékot nem tud a szív állandóan mozgásban tartani, nem erre találták ki. Van átlag 5.5-6 liter vérünk, erre még benyomsz 7 liter folyadékot, megkétszerezed a folyadék mennyiségét. A másik gond, hogy a véred is hígul, a tested próbál kompenzálni, hogy az ozmotikus folyamatok ne álljanak le(vízmérgezés).

Mi a fenének kell neked ülni 7 liter? Legalább mozognál, de egy aktív sportolónak is elég 5 liter bőven nagy melegben is.

2013. júl. 16. 07:05
 5/6 A kérdező kommentje:
Non-stop szomjas vagyok ennyi, igénylem. Éjjel is iszom. 2 óránként ébren vagyok, wc+víz. Nem tudom leállítani a folyamatot... aludni sem egyszerű így
2013. júl. 16. 10:44
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha szomjas vagy akkor szomjas vagy. Az érzésbe nem halsz bele. Le tudod állítani, tudatosan.
2013. júl. 16. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!