Ma megyek ortopédiára, valószínüleg gerincferdülésem van és az egyik lapockám feljebb van mint a másik. Mit fognak ott csinálni? Tartanom kell valami műtéttől vagy csak egy sima vizsgálat lesz?
Korzett, de csak akkor, ha az indokolt, ha enyhébb a gerincferdülésed, csak gógytornára küldenek. Műtétet előre meg szokták beszélni, ez biztosan csak vizsgálat lesz. Nem kell félned. :)
Engem is gyógytesire küldtek, voltak ilyen úszós órák is, elég érdekesek voltak. Tetszett. :)
És mit teszel ellene Te Magad , hogy ez mondjuk ne romoljon tovább?
Azért jobb esetben ennek nem a fűző a megoldása.
Mennyit úszol, mennyit sportolsz? Mivel itt a hátizmok megerősítése a legfontosabb.
Az orthopédiai vizsgálaton megnézik a gerincedet illetve azt, hogy az alsó végtagok egyforma hosszúak-e.
Gerinc röntgenre nagy valószínűség szerint el fognak küldeni, az eredménnyel ismét vissza fognak kérni kontrollra. Műtét, injekció nem lesz :).
Bocs, hogy így letámadtalak az első mondatokkal, de olyan szépen leírtad, hogy mi van a gerinceddel, de nem írtál semmit, hogy hú most aztán rajta vagyok, hogy ez ne legyen rosszabb. Az úszás a legjobb, fél oldali terhelést jelentő sportot / pl tenisz/ most ne csinálj. Iskolában jó a gyógytestnevelés, amit az egyik hozzászóló már írt is.
Túlestem rajta. Jófejek voltak az orvosok.Először megállapította a bajt valamilyen konvex izé ferdülés a mit tudom én hol.Elküldött röntgenre, aztán visszamentem a lelettel, behívtak, gipszformát csináltak úgyhogy fűzőm lesz :D.Aztán ha rajtam lesz (kb.3hét) 1év mulva kontrol.
A fizikoterápiás doki meg szabadságon van úgyhogy szeptemberbe tudom csak elkezdeni a gyógytesit :/.Suliba tuti járni kellesz, már beiratkozásnál mondták.Itthon biciklizni szoktam, gördeszkázni, felüléseket csinálni.Ennyi kb.
Mostmár csak attól félek hogy a suliba kiközösítenek miatta, de hátha nem :D.Többen ledöbbentek hogy fűzőm lesz, én megmondtam hogy különösebben nem érdekel.Ha kell akkor kell akár akarom akár nem :D
Köszi mindenkinek a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!