Ha magánorvoshoz fogok járni egy másik városba, akkor amikor fizetem pl. a 7000 ftot a vizsgálat után ott illik adni borravalót?
Szerintem nem kell borravaló.Legalább is én nem szoktam neki adni, amikor a magán rendelésre megyek.Debreceni vagyok,nálunk úgy van, hogy a kötelező vizsgálatokat az sztk-ban végzik, értem ezalatt mondjuk a vérvételt.A kötelező uh-ok meg mindig a klinikán vannak.Mondjuk nekem a terheléses cukor is a klinikán volt, mert a dokim oda kérte.Szerintem neked is sztk és az eredményeket pedig majd megbeszélitek.Sőt lesz még egy orvos, aki a terhesgondozást végzi.(pecsétel a kiskönyvbe)Bocsi, ha kicsit kusza voltam.
27 hkm
Nem, nem kell borravalót adni, Te ott "megrendelő" vagy és fizeted a tarifát.
Nem kell olyan csúnyán érteni, mint hangzik, örüljön, hogy hozzá mégy, neki fizetsz, ebből él.
Magánrendelésnél, magánorvosként nem írhat fel semmilyen vizsgálatot a TB terhére. (Ha mégis, akkor az nem korrekt.)
Ettől még térítés nélkül csinálhatják a helyi rendelőben fizetős szolgáltatásként.
Én is 7-et fizetek, ha vizsgál, és eszembe se jut borravalót adni.
A vérvételeket, így a cukrosat is az sztk csinálta. Ultrahangra egy másik, szintén magánorvoshoz járok, mert alaposabb, mint az sztk. A húgom sztk alapon járt és úgy is fizetett és 10 perc volt az ultrahang.... Nekem mindkettő, ami eddig volt 40-50 perces volt, és nagyon jól éreztük magunkat, nagyon alapos volt a doki.
Köszi a válaszokat! Akkor jól gondoltam, hogy vérvétel meg ilyenek azok az sztkban lesznek. Így legalább nem kell mindig felutaznom. Bocsi, tudom hülye kérdés volt ez a borravalós dolog, csak mondom én magán dokihoz járok fogorvoshoz és ott adtam már neki + 1000 ft-ot, hogy megköszönjem, hogy nagyon kedves alapos volt...pedig ott nem 7000et fizettem hanem 9000et ha jól emlékszem...és ez csak egy alkalom volt. 2 hónapig jártam, mert koronát csinált és a többinél már nem adtam neki, mivel a másodiknál megköszönte és mondta h tegyem el.
Köszi még egyszer, ment mindenkinek a zöld kéz :) Boldog babavárást és babázást nektek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!