Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől alakulhat ki széklet...

Mitől alakulhat ki széklet visszatartási gond?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy már lassan 6 éve olyan munkám van, hogy egész nap a kocsiban ülök, vezetek. Mivel reggel nagyon korán indulok, olyankor még nincs ingerem a nagydologra, viszont a délelőtt folyamán biztosan érzem, hogy már kell. Régebben nem okozott gondot, hogy amíg haza nem érkezem (este 10-11 körül) visszatartsam és csak pisilni menjek el útközben. 2-3 hónapja viszont azt tapasztalom, hogy 3-4 óra visszatartás után már annyira kell, hogy muszáj könnyítenem magamon. Sajnos már csak nagyon ritkán fordul elő, hogy kibírom hazáig, pedig soha nem volt gondom azzal, hogy akár 1-2 napig is visszatartsam, meg nyilván nem is szeretem nap, mint nap bokorban/erdőben végezni a dolgom. Mi miatt lehet ez?

2013. júl. 30. 11:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy visszatartái problémáid vannak ha 3-4 óráig bírod. Ha reggel nem voltál wc-én, akkor egyértelmű, hogy előbb utobb a nap folyamán már muszáj menni. Ha 3-4 óráig tartod, akkor nem kell bokorba, erdőbe menni, ennyi idő alatt biztos találsz egy benzinkutat ahol van klotyi. Lehet, hogy amiért rendszertelenül jártál wc-re kialakult IBS is (nálam is ez volt, régen nem törödtem vele, mentem amikor már nagyon kellett aztán pár éve elkezdett össze-vissza működni a gyomrom..)

Én azt javaslom, hogy egyél rostokban gazdag ételeket az segít, hogy otthon eltudj menni reggel. Vagy kérj az orvostól olyan gyógyszert ami segít reggel ébredés után elvégezni a nagydolgodat (nem hashajtó, sajnos amit én szedek az Magyarországon nincs, de biztos, hogy hasonló van: szóval én Vi Sablint kaptam erre, amitt pl. aranyér esetén is alkalmaznak, hogy minden erőlködés nélkül ébredés után sikerüljön a dolog. Nem hashajtó hatásként csak meglazítja sorry szebben nem tudom leírni).

2013. júl. 30. 12:08
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez minden csak nem gond, a visszatartás meg egészségtelen. Ha autóval mész, mindenhol van benzinkút...
2013. júl. 30. 12:20
 3/3 A kérdező kommentje:
1/2 köszönöm a választ! benzinkúton is szoktam intézni, nekem igazából az a fura, hogy soha nem volt ilyen problémám, hogy máshol kéne elintéznem, ezért kellemetlen.
2013. júl. 30. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!