Mitől alakulhat ki széklet visszatartási gond?
Nem hiszem, hogy visszatartái problémáid vannak ha 3-4 óráig bírod. Ha reggel nem voltál wc-én, akkor egyértelmű, hogy előbb utobb a nap folyamán már muszáj menni. Ha 3-4 óráig tartod, akkor nem kell bokorba, erdőbe menni, ennyi idő alatt biztos találsz egy benzinkutat ahol van klotyi. Lehet, hogy amiért rendszertelenül jártál wc-re kialakult IBS is (nálam is ez volt, régen nem törödtem vele, mentem amikor már nagyon kellett aztán pár éve elkezdett össze-vissza működni a gyomrom..)
Én azt javaslom, hogy egyél rostokban gazdag ételeket az segít, hogy otthon eltudj menni reggel. Vagy kérj az orvostól olyan gyógyszert ami segít reggel ébredés után elvégezni a nagydolgodat (nem hashajtó, sajnos amit én szedek az Magyarországon nincs, de biztos, hogy hasonló van: szóval én Vi Sablint kaptam erre, amitt pl. aranyér esetén is alkalmaznak, hogy minden erőlködés nélkül ébredés után sikerüljön a dolog. Nem hashajtó hatásként csak meglazítja sorry szebben nem tudom leírni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!