Egy ideje nagywécézés után vérzik a fenekem. Először azt gondoltam h valami olyat ettem ami miatt kemény volt a széklet és az kezdte ki, kipróbáltam hogy 2 napig nem mentem wc-re hoy meggyógyuljon, de megint előjött a gond. Mitől lehet? 21F
köszi, megnézem a kenőcsöt először.
A papíron általában pár cseppnyi szokott lenni, van amikor nincs semmi.
Ha a kenőcs nem használ akkor háziorvostól kell beutalót kérni?
Kérj beutalót. De valószínűleg nem lesz semmi..
A vér friss, élénk piros?
Simán kidörzsölődés is okozhatja.
a vér friss, világos színű. Azt is próbáltam már, hogy nem töröltem ki papírral, hanem egyből zuhany, de nem sokat segített.
Időnként előjött csípő, égető érzés is, meg mintha meg lett volna dagadva ott valami, tapintásra kellemetlen volt. Először aranyérre tippeltem, de aztán elmúlt és csak néha-néha jön elő hasonló, a vérzés pedig elég kevés
A széklettel kapcsolatos vérzésnek több oka is lehet. Amennyiben a széklettel keveredett, emésztett vagy alvadt vér lenne, akkor a színe sötét piros vagy fekete. Ez a felsőbb szakaszból érkezik, gyomor, vagy vékonybél eredetű lenne. Ha a vér friss, és a széklet felületén látható, akkor inkább vastagbél-végbél eredetre kell gondolni.
Az okok közt gyomor- nyombélfekély, fekélyes vékony- és vastagbélgyulladás, jó- és rosszindulatú daganatok egyaránt állhatnak.
A széklet felszínén látható nagyobb mennyiségű vér leggyakoribb oka azonban az aranyér. Székelés során egy-egy kitágult véna megrepedhet, s ilyenkor akár nagyobb mennyiségű vér is látható a WC-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!