Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől lehetnek ezek a tünetek?

Mitől lehetnek ezek a tünetek?

Figyelt kérdés

Az elmúlt napokban/hetekben sok mindent megéltem, nagyon stresszes az életem, szorongok folyamatosan, halálfélelmem van, étvágytalan vagyok és levert. Két háziorvosnál is voltam, az első elküldött pszichiáterhez mert pánikrohamaim vannak/voltak, a másik is azt mondta, hogy itt a fejemben van a baj, meghallgatta a szívem, vérnyomást mért, pár hónapja meg teljes vérképen is voltam + labor, akkor minden tökéletes volt, csak annyit mondott, szedjek magnéziumot, sportoljak, ne gondolkozzak hülyeségeken, de nem tudok megnyugodni. Hétfőn megyek a 2-es klinikára Budapesten, ahol elbeszélgetek egy belgyógyásszal, és utána majd ő megmondja, hogy hogyan tovább, de addig félek, hogy bármi történhet! Ugyanis nem folyamatosan, de időszakonként apró szúró fájdalmat érzek a végtagjaimban, a fejemben, a mellkasomban, néha érzem, hogy a mellkasomban mintha beszorulna a levegő, de ezek mind hamar elmúlnak, alig pár másodperc az egész. Néha a fejemben is érzem ezt a szúró fájdalmat. Érdekes, mindez nyugalmi állapotban szokott előfordulni, pl. úszás közben (mert azért elkezdtem mocorogni az orvos utasítására) nem érzek semmi ilyesmit, akkor totálisan gondtalan vagyok. De mikor itthon ülök és az maga a pokol, mert folyamatosan azt figyelem, mikor jönnek a szúró fájdalmak....

Lehet, hogy ezek a szúró fájdalmak csak a szorongó hülye elmém megtévesztései? Szabadságon van az orvos a héten, akihez megyek hétfőn, és annyira de nagyon messzinek tűnik....

21/L

2013. júl. 29. 18:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Valószínűleg idegi alapon van. Erre egyébként jellemző,h nyugalmi állapotban jelentkezik inkább,,pontosan attól,h nem"köt"le más,illetve az adrenalin szintje ilyenkor lecsökken.
2013. júl. 29. 18:35
 2/5 anonim ***** válasza:

A lélek betegsége megjelenik testi tünetekben.

Én is voltam hasonló cipőben, nekem izomrángásaim voltak, ami mindig akkor jelentkezett, amikor otthon voltam, elméletileg tök nyugi volt minden. Az én agyam is erre rákattant, vártam a rángásokat és járt az agyam. Ki is találtam magamnak, hogy mi a betegségem / egészségügyis vagyok/, elmentem neurológushoz vizsgálatokra. Persze minden eredményem jó volt, de a tünetek megvoltak. A stressz, a szorongás az egy nagy kaméleon, bármilyen tünetet tud produkálni. Voltam pszichológusnál, az a pár alkalom segített a legtöbbet. És igen olyan betegség nincs, ami ha fennáll akkor mozgás hatására elmúlik, Általában a mozgás az igazi betegség tüneteket ugye felerősíti.Pláne az izomeredetűeket.

A pszichológussal közösen a beszélgetések kapcsán arra jöttünk rá közösen, hogy amikor olyan dolog történik amit nem tudok befolyásolni, mert megtörtént, a tehetetlenség érzése vált ki belőlem ilyen fokozott izomreakciót.

Azóta is volt már, hogy jött ilyen rángás, persze mindig lelki feszültségkor. De én már gondolatban megrántom a vállam és é mondom magamnak, hogy oké én ilyen vagyok ez egy átmeneti reakció és láss csodát pár órán belül elmúlik magától.

Úgyhogy az okát kell kitalálni és aztán már felül tudsz kerekedni rajta.

Keress egy jó pszichológust, megéri.

2013. júl. 29. 18:45
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkettőtöknek a gyors választ! :-)

Igen, elsősorban azért akarom ezeket a vizsgálatokat, hogy elvégezzék, hogy kicsit megnyugodjak afelől, hogy semmi szervi bajom nincsen. Az a baj, hogy szerintem átmentem "cyberhonder"-be, minden apró kis rezdülését a testemnek már pötyögöm is be a google-ba, mert azonnal választ követelek. Persze mondanom sem kell, hogy mindig ott lyukadok ki, hogy szívinfarktus, agyvérzés, reflux stb. És már ezek miatt is pluszba idegeskedek...

Tudom, hogy ezeket nem lenne szabad, de iszonyat nehéz nem csinálni, ez pedig csak az utóbbi 3 hétben kezdődött el, és azóta vannak ezek a tüneteim is, valamint, hogy nap 24-ben önmonitorozok...

A pszichológust mindenképp megkockáztatom, miután elvégezték rajtam a vizsgálatokat, mert azt veszem észre, hogy már attól is kicsit jobban vagyok, ha valakinek el tudom mondani a "nyomoromat" :-)

2013. júl. 29. 19:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Pszichológust már most kereshetsz, mert ahogy megvan a vizsgálat , oda menni kell. Olyan az agyunk, hogy azon nyomban találni fog egy másik, újabb tünetet, csak, hogy a testeddel foglalkozz és ne a lelkeddel.

Azért most felsoroltál hírtelen sok betegséget, ami már adja magát, hogy milyen tüneteket tettél a tarsolyodba.

Egyébként, ha sok minden jön elveszel köztük és csak magadat nem fogod megtalálni, csak a tünetek lesznek a fontosak és beburkolod velük magad . Ekkor pedig mások mit látnak? Mindent csak nem téged, csak nem a te egyéniségedet.

Nekem tényleg a beszélgetések segítettek a legtöbbet. Ha nem megyek el mostanra szerintem már... Hát tudod meg sem tudom mondani hol tartanék.

Én még elmentem egy gyógymasszőrhöz is , aki jól átdolgozta a megmerevedett izmaimat, valamint elég sok izomcsomót kimasszírozott, amikről én nem is tudtam. Nálam ez a két új dolog párhuzamosan zajlott és így volt jó, így hatott.

/ 2-es vagyok/

2013. júl. 29. 19:42
 5/5 A kérdező kommentje:

....pl. most is tök jól voltam, nem is figyeltem a szúrásokra meg semmi, de pár másodpercig hirtelen a szívem körül markoló fájdalmat kezdtem érezni. Nagyon rossz volt, és természetesen most ettől is bepánikoltam...

Folyamatosan az van a fejemben, hogy messze még a hétfő, és hogy addig mi lesz velem. :"D

De jó oké, megpróbálom elterelni a figyelmemet, csak iszonyatosan nehéz, mikor random jönnek ilyen görcsök és rögtön arra gondolok, hogy infarktust kapok...

Milyen jó lenne, ha csakúgy egy gombbal ki lehetne kapcsolni az agyunkat és nem rástresszelni minden hülyeségre.

Rendben, megfogadom a tanácsaidat és köszönöm a törődést! :-)

2013. júl. 29. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!