Milyen országokban terem a "varázsgomba"?
Figyelt kérdés
A magyar erdőkben esetleg lehet vele találkozni?2013. júl. 13. 21:02
1/5 anonim válasza:
Amit keresel az a psylocibe cubensis. Magyarorszagon a termeszetben nem terem, a termesztese viszont megoldhato, de illrgalis. Itt egy kis ismerteto, remelem, hasznodra lesz:
hu.m.wikipedia.org/wiki/Kubai_badargomba
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi!
2013. júl. 13. 21:26
3/5 farid válasza:
psilocybe cubensis"varázsgomba" hivatalosan Hollandia,de bárhol megoldható mesterségesen ha tudja az ember mit csinál,viszont illegális többnyire mindenhol! magyarba nem nagyon fogsz vele találkozni!
4/5 cli_hlt válasza:
Úgy tudom, hogy a Psilocybe azurescens és a Psilocybe semilanceata előfordul nálunk is, bár soha nem találtam egy ilyet sem.
5/5 Locsolokanna válasza:
Szia! Igen egy kis szerencsével találhatsz! Én személy szerint eddig csak:
-Pluteus salicinus
-Psilocybe cyanescens
-Gymnoplius junonius
-Pholiotina cyanopus
Találtam itt Magyarországon, de elvileg még Szerbia felöl lehet találni Psilocybe serbicat, Ausztria felöl meg a Psilocybe semilanceatat lehet találni de ez kétes.
Minden gombát külön fakkba gyűjtsd.És bármit találsz vidd el egy gomba szakértőhöz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!