Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyire bízhatok a háziorvosb...

Mennyire bízhatok a háziorvosban és az asszisztensében itoktartás kérdésében?

Figyelt kérdés
Egy olyan betegséggel keresném fel, ami nem szeretném, ha kiderülne bárki számára, csak én és a férjem tudunk róla, meg a kezelőorvosom. A háziorvos a betegállományba vételhez kell. Az a gond, h a doki és az asszisztense az egész család háziorvosa és egyben jóbarátja :( Mennyire bízhatok abban, h nem kerül napvilágra a betegségem??
2009. okt. 16. 11:20
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Jójó, csak azért írtam, mert (biztos saját magukból kiindulva) itt többen segítség helyett jönnek nekem a nemi betegséggel.
2009. okt. 16. 13:42
 12/15 anonim ***** válasza:

Én voltam úgy dokinál, hogy megkértem az asszisztens nőt, hogy menjen , szeretnék a dokival 4 szemközt beszélni.

Ki is ment, nem csinált belőle ügyet.

Igaz ez nem körzeti doki volt.

Nos, szerintem sem kéne megbíznod benne, de ha még is, kérdezz rá, hogy megbízhatsz e benne, vagy egyszerűen tudasd vele a szándékod.

Ha kitudódik, az orvosi kamara felé jelezheted panaszod, ennek függvényében büntetik meg a dokit, ami akár felfüggesztéssel is járhat.

A doki gondolom ezekkel a tényekkel tisztában van!

2009. okt. 16. 16:16
 13/15 anonim ***** válasza:
Ez tényleg jó ötlet, ülj le és mondd meg az orvosodnak, hogy most ELVÁROD tőle, hogy köztetek maradjon a dolog. Azt írtad, rendes doki, akkor pedig nem hiszem, hogy egy ilyen világosan kifejezett elvárással szembe merne menni.
2009. okt. 16. 16:59
 14/15 A kérdező kommentje:
Igen, ez tényleg jó ötlet, h csak a doki hallja :) Az asszisztensnőt nem köti amúgy valami jogi dolog arra, h titkot tartson? A másik meg, h nem.. sértő az neki, h "elküldöm"? Meg hát ugye az embernek annál jobban furdalja az oldalát a kíváncsiság, minél inkább titkolóznak előtte. Nem hiszem, h a doki nem mondaná el az asszisztensnőjének később, ha kérdezősködne, de biztos a lelkére kötné, h maradjon köztük. Áhh.. nem egyszerű :S
2009. okt. 16. 18:32
 15/15 anonim ***** válasza:
Minden egéswzségügyi dologozóra vonatkozik a titoktartási kötelezettség, de szerintem is a legjobb ötlet , ha mondanád az orvosnak , hogy négyszemközt akarsz vele beszélni.
2009. okt. 16. 20:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!