Mennyire bízhatok a háziorvosban és az asszisztensében itoktartás kérdésében?
Bár elvben köti az orvosi titoktartás, de az én tapasztalatom szerint semennyire sem szabad bízni abban, hogy be is tartja. A mi háziorvosunk rendszeresen elmondta a szüleimnek (már felnőtt koromban is!), hogy éppen mikor, miért mentem hozzá. Most (majd' 40 évesen)a férjemmel és édesanyjával ugyanaz a háziorvosunk. Anyósom mindent megbeszél a dokival, a legapróbb részletekig!
Szóval, ha nem akarod, hogy kitudódjon, az a biztos, ha átkéred magad egy másik orvoshoz.
Az asszisztensnőt is köti a titoktartás. Az hogy pletykás az egy dolog,de attól még téged nem fog nevén nevezni a betegségeitekkel kapcsolatban, ha esetleg mondjuk a kolleganőjének vagy barátnőjének pletykál is. Főleg nem a családtagjaidnak. Igen szoktak az orvosok és aszik is beszélgetni bizonyos esetekről, egymás közt, de nem a családtagoknak.Amúgy 9 éves szakmai pályafutásom alatt, nem találkoztam olyan esettel, ami tényleg olyan iszonyatosan titkolni való lenne. A betegség betegség, nem pedig titokban tartandó szégyen...
Egy asszisztensnő.
Szerintem akkor is a másik orvos választása a megoldás erre az esetre. Lehet, hogy teljesen véletlenül szólja el magát, de lehet hogy nem.
Ha ennyire titokban akarjátok tartani, akkor másik orvos kell. Általában nemi betegségeknél szokott felmerülni ez a kérdés...
és vannak másmilyen nemi betegségak is..pl.az amit a nagy betűkkel neveznek nevén :S
bár remélem nem az :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!