Hogyan lehet házilag kiírtani a parlagfüvet? Ecet, sósav? Mit fújjak rá?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Adott egy terület, nem túl nagy, pár négyzetméter, tele parlagfűvel. Ki kell írtanom, de a kitépés nem megoldás, mert kőkemény a föld, csak eltépem, a gyökere nem jön ki. Próbáltam kapával, eltört a kapa nyele... Szóval kemény, valószínűleg a ház alapjának a betonozásakor került oda az a kupacocska, és tele van betonnal.
Arra gondoltam befújom ecettel, hypoval, sósavval...de melyikkel? Melyik írtaná ki? Nem akarok benne termelni semmit, le tudom takarni, hogy ne másszon bele semmi, csak az a kérdés, melyik jó rá?
#módszer #parlagfű írtása
2013. júl. 2. 16:18
1/5 anonim válasza:
ecettel felesleges
sósav biztosan kiöli,de tegyél fel maszkot,és levegőt venni állj mindig odébb,ne szivd be
2/5 anonim válasza:
Egyikkel se kell szennyezni a környezetet. Le kell kaszálni, összegereblézni, zacskóba gyűjteni, szemétre tenni. Persze legjobb a kitépés, de ha az nem megy, jó a kasza is.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindkettőtöknek! :-)
2013. júl. 2. 17:46
4/5 zoocox válasza:
Nem kell. Nagyon hasznos növény. Nézz utána, és használd fel! Ez a parlagfűirtás csak népbutítás. Nézz rá a latin nevére is (Ambrosia).
5/5 anonim válasza:
A föld színén kapával le lehet sarabolni, és az újrasarjadását néhány hetente ellenőrizni. A lényeg a virágzás megakadályozása,ami egyrészt törvényi, másrészt a szomszédokkal szembeni erkölcsi kötelesség. A növény egyéves és ha nincs újabb talajbolygatás, jövőre eltűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!