SOS! Már nagyon elegem van. Epeeltávolítás utáni fájdalmak hónapokkal később is? (részletek lent)
Kedves 1.!
Ezek szerint a részletes leírást nem olvastad el.. " Amit megfigyeltem, hogy amikor stresszes vagyok, akkor tuti jön a fájdalom." Tehát igen, stressztől fáj. De gyakran nem stresszelek és mégis fáj.
Kedves 2.
Nem hiszem, hogy azóta kialakult volna fekély, mert: ez a tünet a műtét előtt és közvetlenül (nem pont utána, de napokkal-hetekkel később) a műtét után is jelentkezett. Tehát nem az utóbbi pár hétben kezdődött, hanem már régóta.
Azért köszönöm.
Van még ötlet?
Az epeutakban gyakran képződik újabb kicsiny rizsszemnyi epekő. Ha stresszes az ember általában minden izma összehúzódik, így az epeutak sima izmai is. Nyugalmi állapotba a kis epekő mellett el tud folyni a máj által termelődött epe, viszont ha egy kicsit összehúzódik akkor már egyből nem. Ha epetermelést serkentő kaját eszel az is tud ilyet csinálni teljes jókedv közepette is.
Tulajdonképpen én a nyombélben levő kis fekélyt sem vetném el teljesen, mert epeműtétkor nemcsak a követ távolítják el, hanem az epehólyagot is. Gyakorlatilag megszűnik a raktár. A májban az epe folyamatosan termelődik mindenkinél, első körben az epehólyagba jut itt tárolódik és étkezéskor kiürül különböző ingerre, napjában akár 5-6x is. Ha nincs epehólyag akkor folyamatosan ürül az epe a patkóbélbe és ha az üres akkor akár a nyálkahártyán az epesavak felmaródást is okozhatnak és hónapok alatt kis fekélyek kialakulhatnak.
Nem volt mostanában hasi UH? Ezzel megnézhetnék, hogy nincs-e az epevezetékben ismét kicsi kő illetve az epeutakban a kő miatt pangás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!