Táppénz alatt kötelezhetnek, hogy bemenjek dolgozni? Jun 24 és megsérült a kezem, elvágta a kitörő üveg, két ujjamat megvágott, de nem varrták csak leragasztották rögzítő tapasszal (valami spéci sebtapasz). ->>>
azóta eltelt 1 hét, kötözésre kell járnom, a következő időpont jul 2. án lesz. De a főnököm már Jul.1 én is be akart küldeni A főnököm azt mondja hogy: hiszen csak az egyik kezed sérült a másikkal tudsz dolgozni!(nekem azt mondták hogy víz nem érheti, és én ablak pucolóként dolgozom, illetve takarítás)röviden ennyi.
A válaszokat Előre is Köszönöm ! :)
Ameddig az orvos kiírt , addig a főnököd nem kötelezhet hivatalosan munkára.
Azt teheti hogy:
-ha visszamész dolgozni , akkor kirúg
-felülvizsgáltathatja a betegállományodat ( ez kb. 40 e Ft. - ba kerül )
Ha a balesetedet munkabalesetnek tekintik , akkor sokkal magasabb összegű táppénzellátás járna neked , viszont a munkáltatók nem szeretik a munkabaleseteket , mert munkabaleset esetén automatikusan vizsgálatot indít a felügyelőség , jegyzőkönyvet kell felvenni , több táppénzt kell fizetni , kiderülhetnek hiányosságok , büntetést kaphat a cég stb...
Akkor ezért nem akarta megcsinálni...
Azt hozzá teszem hogy nem is a szerződéses helyen dolgoztatott épp, hanem a maszek munkáját csináltatta velem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!