Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyi idő alatt lehet hozzász...

Mennyi idő alatt lehet hozzászokni a 18 fokos hőmérséklethez?

Figyelt kérdés
Nálunk mindig 23-24 fok volt télen(mikor otthon laktam), most anyósoméknál lakunk átmenetileg és ők nem bírják a meleget.Általában 18 fok van, ha nincsenek itthon meg éjszaka 17, ha nagyon nagyon hideg van kint(-5,-10 fok) akkor veszik fel 19, max 20ra. Elég pár nap hogy hozzászokjak, mert most szétfagyok...? Remélem nemsokára költözünk...
2009. okt. 15. 11:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ez csak tőled függ. De azért ez nem olyan rossz hőmérséklet.
2009. okt. 15. 11:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél fel egy pulóvert és egy vastag zoknit!
2009. okt. 15. 11:27
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen tudom...bocsánat, nem panaszképpen írtam, kérdeztem, tudom hogy nagyon sokan élnek ilyen hőmérsékletben csak nekem most még picit nehéz, mert nem ehhez voltam szokva...de belejövök, remélem...
 4/9 A kérdező kommentje:
már rajtam vannak :)
 5/9 anonim ***** válasza:

Vegyél fel pulcsit! Pár hét alatt megszokod. Mi majdnem megőrültünk, mikor Csabáról Győrbe költöztünk, mert itt mindenki úgy fűt, mint az őrült. Tényleg 23 fokok vannak, mit a csecsemős házban. Még a munkahelyen is. Szerintem mozgáshoz 18 fok, üldögéléshez 20 fok az ideális. Persze, nem pólóban, hanem pulóverben. Ha fázol, a kedvedért felcsavarhatjátok 20 fokra,, de ennél több nem is egészséges. Érdemes megszoknod! De: trikó, meleg zokni, pulcsi. És persze, ha csak üldögélsz, akkor hűvösnek érezheted, esetleg még egy mellény, vagy takaró elkél. Ha mozogsz, én nem hiszem, hogy fázol!

Most kicsit mindenki fázik, nagyon meleg volt múlt héten még. Nem volt idő átállni. De az a jó, néha kell kicsit fázni, mert akkor a barnahájunk aktiválódik, és ez azért jó, mert akkor nem fogunk olyan könnyen elhízni.

Mégis, ha neked ennyire kellemetlen, csavarjátok feljebb! Szólj, hogy nem lenne-e baj, ha feljebb vennéd, mert te megszoktad a meleget.

De ne 24-re, mondjuk 21-re!(Az is csak gyerekeknek kell amúgy)

Éjszaka tökéletes az, sokkal egészségesebbek lesztek, éjjel ne húzd fel!

Egy barátunk egész életében asztmás volt, de a kórházakat járta, úgy, most megnősült, külön költöztek, és levették a fűtést(mert anyuja túlfűtött: beteg a gyerek) Hát: 30 éves szenvedés ért véget. Egyszerűen nem jön ki az asztma!

A meleg nagyon finom tud lenni, de hozzászoksz, és egyre több kell! Ez amit ők tartanak, egészségileg indokolt, és nagyon hamar meg lehet szokni, és ugyan olyan komfortosan fogod érezni magad, mint otthon. Sőt, az lesz rossz nemsoká, amikor hazamégy.

2009. okt. 15. 11:33
 6/9 anonim ***** válasza:
Vannak azok a csíkos kínai puha plüsszoknik. Az csodára képes! a lábad és a nyakad legyen melegben! Tekerhetsz egy nagyon puha kis kendőt! De három rétegnél meg ne vegyél fel többet, ha mozogsz, mert akkor már azért fázol. Két hét alatt biztos megszokod, de szerintem hamarabb. És ne feledd: mindig csinosodunk, amikor picit fázunk!
2009. okt. 15. 11:35
 7/9 A kérdező kommentje:

köszi a választ!Igen, én is arra gondoltam, hogy kicsit tornázok, meg mikor főzök, akkor nem fázom, szóval majd többet főzök.... :)

És majd azzal vigasztalom magam, ha kicsit kiakadnék, hogy legalább nem hízom így, ha hűvösebb van....:)

Amúgy mikor elköltözünk és megszületik a pici babánk, akkor sem érdemes felvenni 23-24 fokra?De nem fázik nagyon a pici 21 fokba, mikor hazajövünk a kórházból?

2009. okt. 15. 11:39
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát sztem. ez emberfüggő. Én pl. sosem tudnám megszokni a 18 fokot. Nekem az ideális mikor 25 fok van. Ilyenkor érzem jól magam. Beöltözni utálok, mert a sok ruhától nem kényelmes még mozogni sem, és nehéz is. Csak nézni lehet így, mint hal a szatyorban. Sztem. megkell az anyóssal beszélnetek hogy fáztok és picit megemelni a hőt 22fokra. Az talán nem annyira elviselhetetlen, mint a 18 fok. Ha kompromisszumkészek a rokonok, akkor biztos estére már nemis fogsz fázni! A ti érdeketek. Nem? Beszélj velük!
2009. okt. 15. 12:03
 9/9 A kérdező kommentje:

köszi....szerintem én is ilyen vagyok, ezért nehéz a 18 fok...így tényleg nézni lehet...

De azért remélem kicsit hozzászokok, és megbeszélem, hogy vegyük fel kicsit a tüzet...

2009. okt. 15. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!