Szóval.Pókfóbiám van,szeretném ezt megszüntetni.Hogyan csináljam?
Nem is tudom mi lenne velem ha egyszer csak velem szembe jönne egy madárpók...
Engem inkább a külsejük tart vissza,mert olyan undorítók.De megszeretnék velük kicsit barátkozni.Hogyan tegyem?Hogyan tudnám "kiheverni?"
2011. júl. 28. 20:31
1/9 A kérdező kommentje:
De amúgy rajtuk kívül meg imádom az egereket,patkányokat siklókat,kígyókat,meg mindent,csak őket nem sajna:S
2011. júl. 28. 20:37
2/9 Platypus válasza:
Nézegess részletes fotókat, vegyél kézbe egy élethű műanyagpókot. Ha már ezekkel boldogulsz, akkor figyeld tisztes távolból az igazi pókokat, és minden alkalommal közelítsd meg egy kicsit jobban. Ha a szándék megvan bennes, akkor már félig sikerült is megbarátkoznod velük.
2011. júl. 29. 08:26
3/9 anonim válasza:
Ha szembe jönne veled egy madárpók vedd fel a kezedbe és simogasd meg
2011. júl. 29. 10:35
4/9 A kérdező kommentje:
Platypus ez jóötlet köszi:) Volt műanyag pókom de úgy utáltam h kidobtam:S
2011. júl. 29. 11:37
5/9 anonim válasza:
Kedves Platypus, látom te minden állathoz és emberhez értesz! A fóbia a képektől nem múlik el sőt lehet, hogy felerősíti a félelmüket. Ez egy betegség amivel jobb orvoshoz fordulni pl. pszihológus.
2011. aug. 1. 11:31
6/9 Platypus válasza:
"A fóbiások kezelésének alapelve az, hogy meg kell szüntetni az elkerülô viselkedést. A szorongást kiváltó helyzetet a beteg maga keresse, s addig tegye ki magát annak, míg a szorongás nem csökken, ill. nem múlik el, azaz „kutyaharapást a szôrével". "
Én lehet hogy hülye vagyok, de ez a SOTE honlapján van.
2011. aug. 1. 17:51
7/9 anonim válasza:
Az lehet, de nem tudjuk milyen mértékű a szorongása és ezt egyedül nem biztos, hogy le tudja győzni. ezért írtam, hogy menjen el orvoshoz.
2011. aug. 1. 18:12
8/9 anonim válasza:
Platypus megelőzött.
Én is ezt a módszert ajánlom.
Először kép,műanyag,távolról, majd fokozatosan közelebb közelebb és közelebb. Ajánlatos Felírni,hogy 1-10es skálán mennyire "félsz"/irtózol a képtől majd ugyan ez a műanyagnál. Ezt ha jól tudom. a SOKK terápia egyik "alfaja"
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!