Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Drogról le lehet jönni egyedül? L

Drogról le lehet jönni egyedül? L

Figyelt kérdés
Nos, nem is tudom hol kezdjem a történetem. Fél éve élek a drogokkal. Sok dolog történt. Az egész gyermekkorom a nulla alatt volt, egy tragédián nem tudtam túltenni magam, viszont beszélni nem tudtam róla itthon, mert nem akartam felhozni, anyám csak újra depressziós lett volna, szóval elfojtottam. Egy mániás depressziós anya, és egy munkamániás, lobbanékony apa mellett nőttem fel. Képzeljétek el a kettőt együtt, hosszú lenne leírni. Lényeg, hogy nekem folyamatosan vigyorognom kellett, muszáj volt jókedvűnek lennem, mert ha nem anyám ordibált, megalázott, és ha nem lett két percen belül jókedvem fel is képelt. Sokszor mentem úgy haza, hogy előtte kibőgtem magam, aztán vigyorogtam tovább, elkerülve a balhét. Lényeg, hogy két éve elváltak, ezalatt a két év alatt 4x költözködtem, hol apámhoz, hol vissza anyámhoz. Biztos otthonom az nem volt, mert hol apám rakott ki, hol anyám. Jelenleg anyámnál vagyok. A drogozásra való rászokásom valahogy úgy kezdődött, hogy egyre többet jártam el, csak hogy addig se legyek itthon. Először csak lázadásból ittam, egyre többet, hogy kiüssem magam. Jó volt,felszabadultnak éreztem magam. Aztán elkezdtem a cigit, majd a füves cigit, ezt követte a kokó, majd a heroin. A legjobb barátomat majdnem elpártolt mellőlem ezek miatt, de meggyőztem, hogy már leszoktam, és most is ezt hiszi. Eleinte jó volt nagyon, úgy éreztem visszavágok a szüleimnek, és semmit sem érzek. Aztán egyre többet akartam, és egy szerelmi bánat is a legroszabb időszakomban jött. Most eljutottam arra a pontra, hogy ez a legfontosabb dolog az életemben, nem érdekel más mit gondolna, már csak bosszúból is csinálom, az egész elk... társadalom ellen. Mielőtt találkozom valakivel azelőtt is muszáj elszívnom egy füves cigit, mert anélkül rám sem ismernének, egy depressziós idegbeteg vagyok akkor. Egyedül le lehet jönni? Egyre sz.rabbul érzem magam lelkileg, testileg. Nem akarnék segítséget kérni, mert az összes csak azt érezteti, hogy el vagyok rontva, és meg kell javítani.
2013. jún. 27. 22:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Én nekem sikerült..
2013. jún. 27. 22:25
 2/8 A kérdező kommentje:
Hogyan? Mit szedtél?
2013. jún. 27. 22:25
 3/8 anonim válasza:
azért ez attól is függ nagyban hogy milyen gyakran lövöd magad, szívsz kólát vagy hasonlók, úgy értem keményebb cuccok. ?
2013. jún. 27. 22:37
 4/8 A kérdező kommentje:
füvescigi minden napos, kokó heti 1-2 alkalom, hernyó úgyszint.
2013. jún. 27. 22:39
 5/8 anonim válasza:
100%
(előző vagyok). ez elég soknak hangzik még ha "csak" fél év telt is el, a heroinhoz 3-4használat után már hozzászokik a szervezedet, és hiába az elhatározás, ez a szer erősebb nálad:-(. én mindenképp javaslom hogy kezdj terápiára járni, főleg ha most megvan benned az elhatározás, mert nem biztos hogy mindig meg lesz. sok rehab, drogterápiás otthon és más segítő szolgálatok is vannak, ha szeretnéd küldök neked párat.
2013. jún. 27. 22:49
 6/8 anonim ***** válasza:

Egyedül szerintem már nem megy. Azét, mert ahogy leírtad illetve, ahogy Te megéled ez az egy jó van az életben és az ember nagyon ragaszkodik a jóhoz és pláne ahhoz, ami mindig meghozza a hatást," bízhatsz benne", bejut a szervezetbe és jön egy kis lazulás, eltűnnek még ha átmenetileg is a gondjaid, de legalábbis valahogy felülről tekintesz rájuk.

Szerintem is kell segítség, ahogy az előttem író is mondta.

2013. jún. 27. 23:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Elismerem, hogy, bár az én szüleim is elég durván elváltak és nem épp találom velük a szót, neked azért nehezebb, de ez akkor sem megoldás, csak még egy problémát halmoztál a többi mellé.

Ez lehet csak egy hirtelen fellángolás, nem tudom, mert este név nélkül írsz egy fórumra, de főként az mutatja, hogy még az első lépcső is feletted áll, hogy: "Nem akarnék segítséget kérni, mert az összes csak azt érezteti, hogy el vagyok rontva, és meg kell javítani." -vagyis azt hiszed, te majd jól kitéped a tigris nyelvét, nem vallod be, hogy erősebb nálad és hogy segítségre szorulsz,valamint azt sem, hogy beteg vagy, hiszen téged nem kell megjavítani.

Az a probléma, hogy 1: ezek a legdurvább szerekés már egyértelmű,hogy rá vagy állva

2: nem látom az elhatározást, a motivációt, a célkitűzést, hogyha gyengébb pillanataidban megkérdezed magadtól: miért hagyjam abba? miért ne csináljam, hisz azaz egyszerűbb és az KELL - mit fogsz magadnak válaszolni, mibe kapaszkodsz, a leírásból semmilyen motivációt nem vettem ki. Ha esetleg erre az lenne a válaszod: mert ez így nem mehet tovább, az hazugság, az hirtelen fellobbanó gondolod, egyedül csak ezért nem fog menni.

Amúgy is az alap problémát kéne megoldani,elköltözni otthonról (Hány éves vagy?), amint lehet és valakivel beszélgetni, de nem a "barátaiddal", ha le akarsz szokni, velük meg kell szakítani a kapcsolatot.

Az igazi barátaidat becsapni,h leszoktál pedig nagyon csúnya dolog, ha kiderül lehet, hogy örökre elfordulnak tőled, mert nem tudnak bízni bennem és hinni a szavadban.

Új dolgokat kell elkezdened, hobbit, ami leköt, hogy ne ez legyen: "ez a legfontosabb dolog az életemben". Bár a heroinhoz hasonló érzést a mindennapok örömei már nem fognak tudni adni sajnos, de ez az út (ennek a folytatása) csak lefelé vezet(a hangulati skálán), írtad is, hogy depresszió...

Ez már itt annyira nem lényeges, bár az 1. kérdésre válaszolhatnál:

Kicsit érdekesnek tartom, hogy a "kapudrog" után egyből a legkeményebbek jöttek, vagy csak a közte lévő rész nem volt a leírás szempontjából érdekes? vagy nem szeretsz bulizni, s azok azért maradtak ki... bár a piából ítélve... Az is kicsit fura, hogy ennyi pénzed van ezekre, a szüleidnek bűntudata van a nevelés miatt és így kárpótolva téged veszik meg neked a tökéletes életet/boldogságot/szeretet vajon?

Aki okozta aszerelmi csalódást az is cuccozott?

Barátaid tudják. Szüleid is?

Bocs, ha valami sértőt írtam.

2013. jún. 28. 20:35
 8/8 anonim ***** válasza:

Menj el egy pszichiáterhez. Itt a lelkeddel van gond, nem csak azzal, hogy drogozol.

Ha ez sem segít, menj el elvonóra.

2013. aug. 1. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!