Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy tudnék elaludni?

Hogy tudnék elaludni?

Figyelt kérdés
Kórházban fekszem, csak kivizsgálnak, semmi komoly. De már órák óta ordít egy betegtárs a szomszéd kórteremben. Kérdeztem a nővérkéket, hogy vajon nincs remény, hogy abbahagyja? Azt mondták, hogy nem tudnak neki semmit adni, mert az anyja megtiltotta. Egyébként az is itt van még, hallom ahogy kiabál a fiával. Már ő is kivan, de mégsem hagyja, hogy segítsenek szegény nyomorult gyerekén. Nekem meg nem adhatnak altatót, mert olyan vizsgálatom lesz, amihez éjjel is fel kell kelnem.

2013. jún. 17. 22:56
 1/6 anonim ***** válasza:
81%
Kapjon anyuka nyugtatót! Jó sokat...
2013. jún. 17. 23:01
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Rakj valami zenét fülhallgatóval a füledbe, azt aludj el arra. Nekem segíteni szokott.
2013. jún. 17. 23:03
 3/6 A kérdező kommentje:
Már javasoltam a kedvenc ápolómnak :), de azt mondta, hogy neki egyéb ötletei lennének :D
2013. jún. 17. 23:04
 4/6 anonim ***** válasza:

Kórházba nehezen.

Én is voltam már. Műtét előtti napon, akkor nem tudtam aludni, pedig nem ordibáltak csak én a felnőtteknél voltam már a 6 ágyas kórterembe ahol 3 50 év feletti férfi aludt és hatalmas hangerővel horkoltak.

Én bedugtam a fülhallgatómat full hangerővel de az meg engem zavart. Majd ha halkan akkor meg hallottam az idegesítő horkolást is.

Nekem az volt a módszerem, amit a fiatal ápoló tanuló csaj javasolt akivel nagyon jóba voltam. Hogy forduljak oldalra csukjam be a szemem és próbáljak gondolni valami nagyon szépre és zárjam el magam elől a külvilágot. Segített működött valamennyit tudtam aludni.

Persze a műtét után nem fordulhattam oldalra akkor azért nem működött a módszer, altató amit adtak az rám nem hatott, erősebbet meg nem mertek adni, mert ahhoz orvosi engedély kellett volna, de az akkori ügyeletes orvos a műtőben volt, és akkor ha valami gond volt akkor az alsó szinten lévőnek szóltak akinek más volt a szakterülete, de neki is csak a végszükségben volt joga gyógyszert adni, ilyen kis problémákra nem.

Szóval csak csukd le a szemed és próbálj meg aludni. Vagy legalább pihentesd magad.

Ha meg az öreglány nem bír magával menj át és verj le neki egy hatalmasat.

Sajnos én képes lennék rá, mert amikor bent voltam a műtétem után jöttek látogatóba az egyik szobatársamhoz, romák persze és a neveletlen kölykök csinálták a fesztivált akkor kimentem onnan valahogy kimásztam az ágyból, az ápoló vissza akart tenni de mondtam neki hogy ameddig azok ott vannak nem megyek vissza mert baj lesz belőle! Később rájött hogy jobb ha inkább engedi hogy kint maradjak....

2013. jún. 17. 23:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem az a módszerem, hogy ilyenkor beleképzelem magam egy nekem tetsző szituációba. Például ha korán reggel füvet nyírnak, amikor én még kómázok, elképzelem hogy motorversenyen vagyok, azért van ilyen zúgás. Így jóval könnyebb elviselni. Ha késő este a szomszédnál ordít a mulatós zene, akkor elképzelem hogy lakodalomban vagyok, és így tovább. Minden zajra ki lehet találni valamit. Nagy hülyeség, de nekem beválik :)
2013. jún. 17. 23:28
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi, nagyon aranyosak vagytok. Most lépett le a nő, a srác meg végre beájult a fáradságtól. Basszus még 2x fel kell kelnem éjjel, de hátha holnap hazaengednek.
2013. jún. 17. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!