Mi a véleményetek a fej átültetésről?
Én is láttam ezt a filmet már évekkel ezelőtt. Elég hosszú időre gondolkodóba estem. Egy idegsebészt megkérdeznék szívesen erről az egészről. Szerintem tuti, hogy kísérleteznek vele még napjainkban is illegálisan, de valószínűleg nem sok eredménnyel. Ez egy borzalmasan összetett dolog. Ha még sikerülne is, akkor az illető egy teljesen más ember lenne? Nyilván, mivel egy másik tudat irányítaná a testét tovább vagy nem, mert nem sikerülne az idegeket újra összekapcsolni... ha sikerülne egyáltalán maga az átültetés pár órára akár.
És mi értelme lenne az egésznek? Inkább ezen gondolkodom. Én nem látom értelmét. Ha valakit elveszítek a súlyos koponya-, agysérülése miatt, nem hinném, hogy belemennék egy ilyen -nem is tudom minek nevezzem- beavatkozásba.
Kísérletnek jó, biztosan bennem is felmerülne a kérdés, hogy mi történne, ha...
Igen, valóban vannak még akadályai, de ez majd a tudomány és a technika fejlődésével várhatóan eltűnnek.
De mi a véleményetek a kezdeményezésről? Ha majd működni fog dolog 100%-osan, akkor lesz rá szükség és igény?
Lehetséges, sok évvel ezelőtt volt is ezzel kapcsolatban kísérlet, neten találsz erről infokat, de ott csak kutyákkal csinálták meg. Természetesen az átültetett fej nem képes efferens rostokkal mozogni, szabályozni, de még afferensekkel sem érezni szerintem. Kicsit furcsának találtam. Bár abban az esetben egy 2 fejű kutyát koztak létre, tehát ott csak a keringést kellett biztosítani, az átültetett fejnek nem kellett éppen ezért mégcsak lélegezni sem!!!
Ha fejcserére gondolsz, vagyis nem odavarjuk valakihez, hanem kicserélik, akkor az még nem lehetséges, ha majd megoldják valahogy az idegek összecsatolását akkor megoldható lesz talán, de az is problémás, mert már 1 perc agyi oxigénhiánynak is következményei vannak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!