Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen vizsgálatokra fognak...

Milyen vizsgálatokra fognak elküldeni?

Figyelt kérdés

A vérképemben szerepel egy ilyen adat: ASO +712,0u/ml. A normális érték, 1-200 között van, szóval ez nálam, nagyon magasnak tűnik.

Tegnap nem rendelt az orvos, aki elküldött a laborba, ezért, egy másikat kérdeztem meg, hogy milyennek minősül a vérképem. Megnézte, majd azt mondta, nem nyilatkozik, akkor miért nézte meg. Rákérdeztem erre az értékre is, de nem volt hajlandó tájékoztatni. Ezt mondjuk megértem, mert nem ő küldött a laborba.

Azóta utána néztem, hogy a magas érték az ASO-nál, gyomorproblémákra utal.

Mire kell felkészülnöm?

2013. jún. 1. 15:31
 1/4 anonim ***** válasza:
Az ASO, úgy tudom, hogy ez egy bizonyos baktérium ( Streptococcus) elszaporodására miatt emelkedik meg a vérben, például ha ez a kórokozó krónikus gyulladást okoz a szervezetedben, leginkább felső légútit. A gyomorproblémához nem tudom, hogy van-e köze. A továbbiakban nyilván az említett fertőzés kiiktatására tesznek kísérletet, esetleg fül-orr gégészhez küldenek.
2013. jún. 1. 15:51
 2/4 A kérdező kommentje:

Értem.

Azzal a panasszal fordultam orvoshoz, hogy hullik a hajam.

Lehet, hogy be van gyulladva a mandulám, és mégsem fáj?

Nem szeretném kivetetni.

Mostanában elég sokat tüsszentek, de a torkom, már kb. másfél éve nem fájt, nem is köhögök.

Hogyan vizsgálják meg, hogy be van- e gyulladva?

2013. jún. 1. 15:59
 3/4 anonim ***** válasza:
Lehet a mandulád olyan krónikus gyulladásban, ami épp nyugalomban van, nem fáj, de a kórokozó azért ott van, és gennyes gócként működik, ami hajhulláshoz vezethet (mint pl. egy gennyes fog esetén). Ilyenkor már legtöbbször nem is elég az antibiotikum, és mivel szövődmények lehetnek bőven, valószínűleg felajánlják a manduláid eltávolítását. szerintem Fül-Orr-Gégészetre küldenek további vizsgálatokra, ők már jó esetben ránézésre is megmondják, hogy kell-e műtéti eltávolítás.
2013. jún. 1. 20:13
 4/4 A kérdező kommentje:

Közben rájöttem, hogy a jobb fülemmel lehet valami, mert már egy jó ideje, hatalmas nyomást érzek benne, és időnként olyan, mintha, az arcom jobb fele, le lenne bénulva,

Eddig nem tulajdonítottam jelentőséget ennek, mert nem fájt, és ez a furcsa érzés, csak délután, és este jött elő.

Akkor valószínűleg, felszúrják, megint.

Köszönöm a válaszokat!

2013. jún. 1. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!