Mennyi, hány csésze kávét egészséges naponta meginni?
A kávé egyáltalán NEM egészséges a koffein miatt. Túlzott fogyasztása különféle betegségekhez vezethet, főleg hypertoniához.
Tényleg az a legjobb, ha nem innál egy csészével se, de tudom, hogy ez milyen nehéz. Napi 1-2 csésze kávé még amúgy nem vészes, de ez tényleg a max!
Napi 1-2 csésze jó minőségű kávé elfogyasztása kifejezetten jót tesz a szervezetnek, csökkenti a cukorbetegség kockázatát, javítja a vérkeringést ezért csökken az agyi infarktusok esélye, az időskori elbutulás, antioxidáns hatása van, ami jót tesz a szívműködésnek, fokozza a vérkeringést, ezért több salakanyag távozik a szervezetből, csökken a májbetegségek és vastagbél betegségek esélye.
Tehát kis mennyiségben nyugodtan fogyaszthatod, jót teszel vele a szervezetednek.
Felejtsd el a kávé veszélyességéről szóló dogmákat! A gyógyszeripar kiáltja ki a kávét veszélyesnek 2 okból:
1. Mert a kávé sok civilizációs betegségtől megóv, ami nem jó nekik, mert ki fog akkor fél életen át gyógyszereken élni?
2. Mivel a kávé rövid távon valóban megemeli a vérnyomást, ezért kikiáltotta a gyógyszeripar és az általuk irányított orvoslás a kávét bűnösnek! Pont úgy mint a sót.
Pedig a magas vérnyomásért nem a kávé és a só a bűnös, hanem a táplálkozásunk. A mértéktelen cukor, egyéb szénhidrát és gabona fogyasztás.
Szóval napi 4 kávé nem nagyon fogja még rövid távon sem megemelni a vérnyomásodat, mert hozzászokik a szervezeted.
Olvasd el a kévéról a valóságot:
Én orvosi javaslatra fogyasztom, mert alacsony a pulzusom.
De az előttem szólók is igazat írtak a kávé egészségmegőrző szerepéről, ami a magas antioxidáns-tartalommal van összefüggésben. (Persze ehhez kell, hogy főzött kávét fogyassz inkább, ne pedig Nescafét.)
Tényleg sokáig tartotta magát a tévhit orvosok körében is, hogy a kávé egészségtelen, mert a sok kávét ivók rövidebb ideig élnek. Csak aztán megnézték komplexitásában is a kérdést, és rájöttek, hogy ez csak azon kávéivókra igaz, akik dohányoznak + stresszes életet élnek + nem tudnak eleget aludni. Tehát nem a kávéval van baj, hanem az életvitelükkel.
Ezen az oldalon érdekeset találtam az instant kávéról:
"Az instant kávé antioxidáns hatású polifenol tartalma sem tér el a hagyományos, főzött verziótól, és az élénkítő hatása sem gyengébb, mint az ugyanolyan fajtájú és pörkölésű, szemes kávéból főzött nedűnek."
Hogy aztán ez igaz-e, azt nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!