Egészséges naponta sok vizet inni?
Üdv,
Naponta minimum 4-5 liter vizet megszoktam inni. Nem tudom, hogy csak unalomból, vagy csak úgy lecsúszik, de mindig van mellettem egy 2 literes üveg, amit mindig teli szoktam engedni vízzel. Ha van egy kis szabad időm, vagy akár tanulás közben is, simán megiszok 2 litert fél óra alatt. Ennek van valami mellékhatása? Vagy ha jólesik, akkor hajrá?
Az normális napi mennyiség 1,5/2 liter. Ennél többet csak nyáron kell inni, mert az izzadás során sok vizet veszítesz. Ez a 4-5 liter nagyon megterheli a veséidet, ennél többel meg a szívedet is kinyírhatod.
Én nézetnék egy vércukrot, de tényleg.
ui.: Mindig ennyit ittál, vagy csak mostanság ?
Köszönöm mindenkinek!
A válasz írója 95%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:21
Csak mostanában iszok ennyit, körülbelül egy hónapja. Éjszakánként is felkelek 3-4szer csak azért mert érzem, hogy kivan száradva a torkom, iszok, és visszafekszek. Vagy ha egyáltalán érzem, hogy egy kicsit kiszáradt a szám, már iszok is, kb 2-3 decit. Lehetséges, hogy cukorbeteg vagyok?
2-nek: a vese áteresztő képessége óránként 6-8 liter tudtommal. Ennek ellenére nem kell -felesleges- meginni óránként 2 litert, de ha egy nap 3-4-5 liter lemegy, az semmilyen megterhelést nem okoz normál esetben.
Viszont arra figyelni kell, hogy ha el is távozik -mert eltávozik- például izzadással, akkor az ásványi anyagokat is pótolni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!