Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Léteznek olyan "okosító...

Léteznek olyan "okosító gyógyszerek" amik segítenek a tanulásban/koncentrálásban?

Figyelt kérdés

Diszlexiás voltam/vagyok, 9 évesen diagnosztizálták, most 19 vagyok. Soha semmilyen gyógyszert nem szedtem, de mostanában annyira tompának érzem magam hogy jó lenne valami segítség.

Teljesen motiválatlan vagyok, ha tanulni próbálok is inkább hagyom mivel a második mondat után már el is felejtem hogy mit olvastam az elsőben.

Egyetemre jártam fél évet, de nem ment.(Proginfó) Most szüleim tartanak el, muszáj lenne kezdeni valamit magammal, de csak játszok egész nap, nem tudok elkezdeni tanulni mert csak felidegesít hogy nem értek meg semmit.

Ilyen tüneteken mivel lehet segíteni? A fő gond a tompaságom, kb olyan mintha másnapos lennék minden nap.

Piracetam,Nicergoline ezek segítenek? Valaki aki hasonló cipőben járt mint Én adna tanácsot a tanuláshoz?

2013. máj. 17. 23:07
 1/3 anonim ***** válasza:

Meg lehet próbálkozni a piracetámhoz hasonló nootropicumokkal de azért ezeknek más területen van indokoltságuk.

Ha nem kávézol tudom ajánlani a teljesen primitív koffein tablettát. Én személy szerint rühellem a kávét a szagát az ízét mindent ami kávés de ha kell egy kis plusz energia egy kofi-tabi nem árt :)

2013. máj. 18. 08:39
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! A kávét szeretem, de mellékhatásai miatt kerülöm.

Bár idős nem vagyok, de egy próbát szerintem is megér, kérdés hogy felírja e majd az orvos.

"Terápiás javallatok

Időskori agyi keringési zavarok kezelésére, a következő kísérő tünetek mellett:

– motivációhiány (inaktivitás),

– fokozott fáradékonyság,

– koncentrációképesség zavarai, memóriazavarok,

– gondolkodási zavarok,

– korai elfáradás"

2013. máj. 18. 12:54
 3/3 anonim ***** válasza:
A kísérő tüneteket ne nézd, az egy dolog hogy rád is jellemző közülük néhány ahogy rám is meg ahogy a népesség 80 százalékára, a lényeg ez: Időskori agyi keringési zavarok kezelésére. A te problémád nem vaszkuláris eredetű.
2013. máj. 18. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!