Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 99%-os aloe vera balzsam...

99%-os aloe vera balzsam segíti a gyorsabb seb/heg gyógyulást? Vagy inkább a kimondottan hegkezelő krémek a jobbak?

Figyelt kérdés

2013. máj. 14. 12:50
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Az is nagyon jó. Le kell "hámozni" róla a külsejét és a belsejében lévő zselé szerű anyagot kell használni.
2013. máj. 14. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

"Azt nem tudom, hogy hogy tartósították, de csak természetes anyagok vannak benne a címke szerint..."


Ezek szerint sehogy, az aloe vera pedig amúgysem bírja ha nem tartósítják.

Pár hónapja olvastam, hogy a tartósítás nélküli természetes krémek nagyon gyorsan romlanak és jóval több bennük a bacilus, mint az megengedett lenne. Gyakorlatilag egy baktérium tenyészetet ken magára aki olyat használ.

2013. máj. 14. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/28 A kérdező kommentje:

Hát ez nem hangzik túl biztatóan, pedig azt gondolná az ember vagy legalábbis én, hogy mi nincs telenyomva tartósítószerrel az a jó/jobb...

Azt hiszem akkor holnap megpróbálkozom a növénykével :)

2013. máj. 14. 16:20
 14/28 anonim ***** válasza:
44%

Nem tartósítószerről van jó, hanem egy eljárásról, mivel az aloe hatóanyaga egy instabil vegyület valamit kezdeni kell vele. Tehát ha bármi értelmeset ki akarnak hozni ebből a növényből, akkor valamilyen spéci eljárással meg kell őrizni a hatóanyag tartalmát. Ez nem feltétlen tart.szereket jelent.


Ez az elv mondjuk.

2013. máj. 14. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/28 anonim ***** válasza:

ma 16:20

Sokan szenvednek kemofóbiában és sok urban legend kering a neten, hogy a tartósítószerek mennyire rosszak. Viszont ezeknél nem nagyon láttam még semmilyen vizsgálatot. Persze az emberek elhisznek mindent gondolkodás nélkül csak azért, mert ezt terjesztik.

Most nem találom azt a cikket, pedig a laboreredmények is ott vannak.

2013. máj. 14. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/28 anonim ***** válasza:
Egyébként a sima konyhasó is halálos. Nem vicc mégis beletesszük a levesbe. A mennyiség a nem mindegy.
2013. máj. 14. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/28 A kérdező kommentje:
Nem mondom, hogy minden tartósítószer káros, bár a hónapok múlva ugyanúgy kinéző mekis hambi azért kicsit ijesztő :) de addig se halt ki az emberiség amíg nem voltak tartósítószerek, szóval amiben nincs az se lehet olyan rossz :)
2013. máj. 14. 16:36
 18/28 anonim ***** válasza:
azért van ami kis mennyiségben is s.zar. só meg kell, és a megbetegítő mennyiség belőle már nem kevés.
2013. máj. 14. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/28 anonim ***** válasza:

Na pont ezekről beszéltem. A Mekis hambi is csak egy urban legend. Ugyanúgy megpenészedik és megromlik, mint brámilyen más kaja.

Egyszer próbáld ki.

2013. máj. 14. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/28 anonim ***** válasza:
Ilyen még a vaj, margarin és hangyák esete. A vajban van valami feromon ami vonzza a hangyákat ezért mennek oda. Ennyire egyszerű a magyarázat és nem azért, mert a margarin mérgező meg ki tudja miket találnak még ki egyesek.
2013. máj. 14. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!