Mi van ha úgy fekszek ki napozni, hogy nem kenem be magam semmivel?
Figyelt kérdés
Árt és/vagy nehezebben barnulok?2013. máj. 4. 09:15
1/6 anonim válasza:
Attól függ milyen a bőröd.Én soha nem kenem magam,10 perc alatt barnulok és még soha nem égtem le.Nem vagyok "barna bőrű" :)
A naptejek,krémek amúgy nem a barnulást segítik elő(de nem is hátráltatják),hanem faktorszám függvényében védenek a leégéstől.
2/6 anonim válasza:
A napfény hatása.
Védtelen 'fehér' bőr esetén a sugárzások égést és károsodást okozhatnak (nagy mennyiségű sugárzás, például amiről kérdeztél).
Másrészt barnább, hozzászokott bőr esetén nem történik károsodás, de annyi d-vitamin (elővitaminja) képződik a bőrben, hogy gyakorlatilag minden betegség kockázatát csökkenti a ráktól a szívbetegségig, influenzáig.
Tehát érdemes elkülöníteni: alkalmi leégés vagy rendszeres napsütésnek való kitettség, hozzászokott lebarnult bőrrel.
3/6 anonim válasza:
az van hogy leégsz. Vannak termékek amig gyorsítják a barnulást. De ez csak esztétikai dolog. Az sokkal fontosabb hogy ne égj le mert a bőröd iylenkor maradandó krosodást szenved. mégha te nem is látod utána mert lehámlik stb de maradandóan károsodik. Inkább haszálj fényvédőt és ésszel napozzál.
4/6 A kérdező kommentje:
Tudom hogy nem szabad leégni. Egyszer mikor kicsi voltam a Balatonon nyaraltunk és túl sokat tartózkodtam a napon. 1 hétig hámlott a bőr a hátamról és rohadtul fájt :D Nagyon csúnya volt és sebes (csomó anyajegyem ki is jött pár év múlva azon a helyen szerintem emiatt) szóval nagyon ügyelnem kell a napsugárzással mert összeadódik állítólag a leégések "száma".
2013. máj. 4. 10:20
5/6 anonim válasza:
Ügyelni kell a leégéssel, igen. Maga a napsugárzás közben igen fontos.
6/6 anonim válasza:
Igen, összeadódik.Ezt úgy hívják,h kumulálódik,és ez a "melegágya" a melanoma és egyéb bőrdaganatok kialakulásának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!