Mit sportoljak? /bővebben lent/
Sportolni szeretnék, és nem tudom milyen sportot kezdjek el űzni..olyat szeretnék ami nem igazán fogyaszt, ugyanis nem vagyok valami erős alkatú.de szeretnék egy kicsit "sportosabb", erősebb fizikumú lenni..
160cm/50kg 17/L
Köszi az ötleteket:)
Attól függ milyen sportágak tetszenek, ma már annyi van a palettán, hogy nehéz is választani. Én inkább csak a klasszikus sportokról írok.
Ha szereted a vizet, ajánlom az úszást, mert erősíti a légzőizmaidat és szép testet tud adni egy rendszeres edzésprogram, viszont elég unalmas egyesek számára.
Ha esetleg inkább a társaság vonz a sportban, akkor szerintem kezdj el teniszezni. Nagyon jó kis sport, és ha hasonló képességűekkel játszol, akkor élvezetes is! Nagyon jó alakot tud adni, és fejleszti a mozgáskoordinációdat.
Ha pedig szereted a csapatsportokat, akkor a kézilabdát ajánlom, mivel viszonylag nagy mennyiségű futás/sprint alapján működik, és sok a dobás, a végtagjaidat erősíti, és nagyon szép lábad lesz tőle.
De mondom, nagyon sok sport van ma már, érdemes megkérdezni a barátokat, hogy nekik mi a tapasztalatuk más sportokkal.
"Fuss Forest!Fuss!":D
A futást tudom ajánlani, mert bármikor, bárhol tudod űzni, egy kiváló sport, és remek izomzatot hoz létre, de megmarad a nőies alakod.
Egy kis futás bemelegítésnek aztán fekvőtámasz, hasprés, guggolás. Ezekből amennyit bírsz, egy perc pihenő, aztán újra mehet amennyit bírsz, amíg kedved van. A lényeg hogy rendszeresen csináld, és jegyzeteld hogy mennyit tudsz, az használ a motivációdnak ha látod mennyit fejlődsz.
Ennyi neked biztosan elég, nekem is bőven (16F).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!