Mit tegyek izzadságfoltok ellen?
Opciók (én is a te cipődben járok, jól ismerem a témát):
1. Botox-injekciók. Nem ajánlom jó szívvel, mert egyrészt drága, másrészt kb. fél évvel korábban kell beadatni, mint ahogyan az izzadós időszak kezdődik, harmadrészt megvannak a veszélyei, de ez a legtutibb. Viszont fél évente újra kell játszani az egészet. Én nem vállaltam.
2. Gyógyteák belső kúraként. A neten megtalálod a teákat (én nem iszom, mert mindtől hányok.). Akinek jó, annak nagyon jó. Keresd meg a linkeket, ha érdekel.
3. Laza felső, kizárólag pamutból vagy lenvászonból, bő ujjal. Póló helyett esetleg ing vagy blúz. (Nekem ez a legjobb.)
4. Stiftek. Vannak napi használatú deók, azok nem sokat érnek erős izzadásra, és vannak spec. deók, amelyeket este 1X, és max. reggel még egyszer kell használni. A Dove-nek és a Rexonának is van ilyen terméke. Nekem jó.
Kicsit oda kell figyelni a használatra, mert egyrészt alumínium-tartalmúak, márészt nagyon erősen szárítják a bőrt.
5. Vannak tisztán gyógynövényes stiftek, szappanok is: a verbéna-tartalmúakat érdemes keresni.
6. Vannak olyan spec. betétek, amelyeket ingujjba, pólóujjba kell ragasztani. Ezek a legkiválóbbak, mert nem csak a bőrödet védik, hanem a ruhádat is. Drogériákban kaphatóak.
7. Relaxáció, meditáció, jóga. A durva izzadás oka általában pszichés, és csak másodsorban genetikai hátterű. Aki erősebben szorong, az erősebben izzad. (Van, aki a hátán izad, van, aki a felkarján, van, aki hónaljban. Alkat kérdése.)
+ 1: alkoholos-mentás lemosó folyadék (gyógyszertárban kapható), utána pedig babahintőport felvinni vékony rétegben. Van, akinek kiváló, nekem sajna kevés.
Remélem, valamennyit segítettem neked. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!