Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit mondjak holnap az orvosnak...

Mit mondjak holnap az orvosnak miért nem adom oda a papírokat?

Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet, hogy régebben elküldött a doki kardiológiára (itt voltam) és ultrahangra (itt nem voltam). A multhét előtti héten voltam orvosnál, de holnap megint megyek mert sz.rul vagyok. Szóval az a baj, hogy már multkor is kérte a leleteket, mondtam, majd behozom. De csak az egyik van meg... Mit mondjak a többit miért nem adom oda? Illetve nem csak az UH-s hiányzik, mert a kardiológiára még kellett volna menni 24 órás vérnyomásmérésre, és az sincs meg.
2013. ápr. 21. 17:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Nyugodtan mondd el, hogy nincs meg, és kész. Én sem szoktam piszkálni a betegeket, ha nincs meg valami papír. Kár érte, de semmit nem javít a helyzeten, ha az ember elkezd még veszekedni is.
2013. ápr. 21. 17:38
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2013. ápr. 21. 17:41
 3/8 anonim ***** válasza:

Most ne haragudj, de ha elmész az orvoshoz, mert rosszul vagy, ő meg felelősségteljesen elküld vizsgálatokra, akkor miért nem mész el azokra a vizsgálatokra? Ha meg nincs benned annyi, hogy elmenj, akkor meg felesleges visszamenned az orvoshoz, mert nem véletlenül kért további vizsgálatokat, hanem azért, hogy azokból kiderüljön, hogy miért vagy rosszul. Ha te ezeket a vizsgálatokat nem végeztetted el, akkor mond el ezt az orvosodnak őszintén. Hogy nem fog ezért megdicsérni, azon meg ne lepődj meg.

Nem minden betegséget lehet tünetek alapján diagnosztizálni. A legtöbb betegséghez konkrét vizsgálatokra van szükség, amik nélkül nem lehet felállítani a diagnózist, így a betegséget nem lehet kezelni, a problémát nem lehet megoldani, az illető beteg pedig továbbra is rosszul lesz.

Menj el a kért vizsgálatokra és kész!

2013. ápr. 21. 17:41
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Beviszed neki a kardiológiai leletet, és nyugodtan, őszintén elmondod neki, hogy a többi vizsgálatra nem került sor, mert nem volt időd elmenni, de szeretnéd pótolni, adjon új beutalókat. Ha látja, hogy meg akarod azokat is csináltatni, nem fog letolni szerintem. Aztán gyorsan eltereled a szót a jelen panaszaidra, mert írtad, hogy rosszul vagy, úgyis erre fog koncentrálni.
2013. ápr. 21. 17:42
 5/8 anonim ***** válasza:
Megmondod, hogy nem csináltattad meg és kész. Ja és ezek után ne várd azt, hogy megmondja mi bajod van, ha nem tud leletet kiértékelni. Kár is visszamenned.
2013. ápr. 21. 17:42
 6/8 A kérdező kommentje:
Az akkori vizsgáltatok, meg ami most van teljesen eltérőek.
2013. ápr. 21. 17:47
 7/8 A kérdező kommentje:
Tehát a hasmenésnek a vérnyomáshoz nem sok köze van.
2013. ápr. 21. 17:48
 8/8 anonim ***** válasza:

Elmész a friss problémával, azzal tud majd mit kezdeni.

A régi vizsgálatok eredményeit meg ha kéri, akkor elmondod őszintén, hogy azokat nem csináltattad meg.

Az orvos helyetted nem gyógyulhat meg. Neki a felelőssége az volt, hogy elküldjön vizsgálatokra, ha te nem csináltattad meg azokat, az már a te felelősséged, úgyhogy akkor vállald is fel. Részéről az ügy itt le lesz zárva, ha te nem mész el a korábbi vizsgálatokra, szóval kár ezért parázni.

2013. ápr. 21. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!