Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért nem ízlik a laktózmentes...

Miért nem ízlik a laktózmentes tej?

Figyelt kérdés
Anyummal arra gyanakodunk hogy laktózallergiám van és mondta a doki vegyünk ilyen tejet és ha rosszul vagyok tőle akkor nem vagyok laktózos.De nem vagyok rosszul csak furcsa...kicsit mintha hányingerem lenne.
2013. ápr. 19. 20:29
 1/4 anonim ***** válasza:
Milyen tuneteid vannak tejivas utan? A laktoz erzekenysegnek nem tunete a hanyinger, tehat ha a tejnel is az van, akkor az kilove. A tunetei a haspuffadas, hasgorcs, hasmenesm sulyos esetben fejfajas. Egyebkent siman bemagyarazhatod magadnak pszichesen, hogy a laktozmentestol is rosszul vagy. Persze nem direkt modon. Na, de, ha a fenti tunetek valamelyike igaz rad sima tej ivasanal, kerj beutalod hidrogen kilegzeses tesztre. Nem bantanak, csak fujnod kell egy nagyot, tejcukoroldat elott, es utan egy muszerbe. Ha az pozitiv, akkor vagy laktozos. Egyebkent a laktozmentes tejen kivul meg van par lehetoseged.
2013. ápr. 19. 20:39
 2/4 anonim ***** válasza:
olyan, mintha édesítőt tettek volna vizes tejbe. Egyszer vettem, de semmi tejíze és ugyanúgy produkáltam a rosszullétet, mint a sima tejtől. Nem csoda, hogy nem ízlik, borzalmas.
2013. ápr. 19. 20:53
 3/4 A kérdező kommentje:
Tejivás után mindig görcsöl a hasam,1-2 órával később hasmenés és mostanában nagyon sokat fája fejem,az orvos nem akart írni beutalót.Felírt egy 5000ft-os gyógyszert hogy vegyem be tejterméj evése/ivása előtt és hogy ettől majd kiderül laktózérzékeny vagyok-e vagy nem. Amúgy igen tényleg vizes cukros íze van,de lassan iszom és annyira már nem is rossz.
2013. ápr. 19. 21:15
 4/4 anonim ***** válasza:
Hat a tuneteid alapjan pedig tenyleg ugy tunik. Prima orvosod van...A gyogyszer utan o kapja a jutalekot, igy hat szivesen irja fel. Azt nem mondta a draga doktor ur, hogy lehet venni laktaz enzim komfort cseppet? Na, ha azt felirja, az 2000 ft, sokaig eleg, es otthon csinalhatod a laktozmentes tejet. Cseppentesz egy literbe 5 cseppet, varsz 24 orat es mar ihatod is. A bolti laktozmentes tejet mellesleg ugyanigy allitjak elo az iparban. (a laktaz enzim megemesztei a laktozt, neked az a bajod, hogy nincs eleg laktazod, ezert a vastagbelbe jutva a laktoz metanra es hidrogenre bomlik, ezert a puffadas meg a hasmenes). Hu, de felhuzott a dokid, komolyan bocsi, de megall az esz. :)
2013. ápr. 19. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!