Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A pikkelysömör mikoronként...

A pikkelysömör mikoronként újul ki?

Figyelt kérdés
Mit tudtok a pikkelysömörről, esetleg tapasztalat a kezelését illetően? Kb. fél éve egyik délután úgy mentem haza, hogy ''szorított a gatya'' derékban, mert viszketett és irritált a bőröm csipő tájékon. Aztán fürdésnél észre vettem, hogy piros, sűrű pöttyökkel fedett a testem, akkorra már intenzíven vakartam. Szóval igazából pikkelysömör volt, amit csak egy kamillás fürdővel és aloe géllel kezeltem. (Rosszul tettem?) Azóta nem újult ki, de már félek, mert azt olvastam soha nem múlik el igazából. Még nem vagyok 18.... Mikor fog kijönni újból? Ti hogyan és mivel kezelitek??
2013. ápr. 16. 19:14
 1/5 anonim ***** válasza:
Mondta orvos,h pikkelysömör? A pikkelysömör nem egyszerre hirtelen sok pöttyel jön ki és nem jellemző,h viszket.
2013. ápr. 16. 19:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Próbáld megmutatni egy bőrgyógyásznak.
2013. ápr. 16. 21:09
 3/5 A kérdező kommentje:
Hát először több helyen volt foltokban, aztán ''összenőttek.''
2013. ápr. 17. 12:02
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem inkább allergiának tűnik.Főleg,ha elmúlt rövid időn belül.Pikkelysöm9rt hiába kensz kamillával,aloéval.Igaz allergiát is,de az,ha elmúlik,v.kiürül a kiváltó ok elmúlik. A fejbőrödön,könyöködön,térdeden van valami? Vagy volt előtte?
2013. ápr. 17. 14:04
 5/5 anonim válasza:

Szia!

Nálam kb 4 éve diagnosztizáltak pikkelysömört (most leszek 18), nekem nem viszket és nem lehet elmúlasztani. Kezelni lehet, hogy ne látszódjon, de ha nem kezeled egy fél hónapig (van akinél többb kevesebb), akkor kiújul.

Én azt vettem észre, hogy télen jön elő inkább nyáron nem nagyon látszik a nap, vagy D vitamin nagyon jót tesz neki.

2013. ápr. 23. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!