Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A fejemen van egy nagyon...

A fejemen van egy nagyon kicsi, kb.5 Ft-os nagyságú terület, amit kikapartam, mert néha hámlik. Pikkelysömör lenne vagy szimpla kényszerbetegség?

Figyelt kérdés

Igazából nem tudom eldönteni, hogy mi ez. :S Pár éve jelent meg, vagyis pontosabban én okoztam/okozhattam. Valamiért rászoktam a fejem kaparására, de olyan szinten, hogy felül egy kb. 5 Ft-osnyi területen kikopott a hajam. Egy idő után már azért kapartam, mert állandóan ilyen apró kitüremkedő lehámló kis bőrcafatok voltak/vannak ott, és idegesít. :s Miután leszedtem, utána már nem kaparom, viszont egy idő után megint olyan lesz, és ismét elkezdem kényszeresen kaparni. :SSS

DE! Egyszer-egyszer valamilyen véletlen folytán előfordul olyan időszak, hogy nem kaparom, akkor viszont szinte teljesen begyógyul! Viszketni se viszket, és sehol máshol nincs ilyenem. Ízületi bántalmaim sincsenek /állítólag ez is a pikkelysömör egyik tünete/. Ráadásul a fejbőrömön is mindössze ezen az egy kis területen jellemző ez. És itt is elmúlik egy idő után MAGÁTÓL... Viszont ha újra rámjön a kaparhatnék, akkor annak a másfél centis kis területnek olyan pikkelysömörös kinézete van. És kicsit piros is, de csak azért, mert lekapartam a fejbőrt. Sokszor van olyan, ha nagyon durván kaparom, akkor már fáj. :SSS

Kényszerbeteg lennék vagy pikkelysömöröm van? Remélem, hogy inkább az előbbi. Na meg az utóbbinál az lenne a fura, hogy sehol máshol nem található rajtam, és ez a kis terület se viszket, ráadásul magától elmúlik, ha nem kaparom.

2013. ápr. 1. 05:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Az "A" a jó válasz. A gyógyításához nézz körül a neten.
2013. ápr. 1. 06:52
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem pikkelysömör.Az a vakarástól függetlenül jelentkezik és nem csak egy bizonyos területen. Azért a kényszerbetegség durva megfogalmazás. Egyszerű rossz szokás,ami nagyon sok embernek van,amivel le tudja vezetni a feszültséget.Figyelj oda egy ideig tudatosan,h ne kapargasd! Erős akarattal le tudsz róla szokni!
2013. ápr. 1. 07:33
 3/5 A kérdező kommentje:
Utolsó: köszönöm a választ, megnyugtattál. :) Próbálok róla leszokni valahogy. :S Amúgy a pikkelysömört valamennyire én is furcsállottam volna, mert az általában tényleg több helyen jön ki az emberen és elég feltűnő...
2013. ápr. 1. 15:19
 4/5 anonim válasza:
Nekem is van ilyen, stressztől szokott kijönni és akkor nagyon csúnyán kivakarom.
2013. ápr. 2. 11:56
 5/5 A kérdező kommentje:
Nekem nem simán a stressztől jött ki, hanem azért, mert vakartam/vakarom. :( Ha nem ba$zogattam volna, akkor semmi sem lenne ott. Csak egyszer valamiért rákaptam és azóta csinálom. :S De akkor sem a stressz hatására, hanem csak úgy. Én sajnos stressztől függetlenül képes vagyok vakarni. Ha éppen nyugodt az életem, akkor is. :( Szimpla rossz szokás sajnos. :(
2013. ápr. 4. 02:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!