Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Attól hullhat a hajam, ha...

Attól hullhat a hajam, ha keveset iszom?

Figyelt kérdés

nem csak hullik, de száraz is és töredezik. pedig amennyire tudok, vigyázok rá: nem vasalom, nem is szárítom meg.

naponta alig iszom 1l folyadékot...

2013. ápr. 13. 12:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát, azt nem tudom, hogy ettől hullhat-e az ember haja, de hogy az az 1 liter folyadék borzasztóan kevés, az biztos... igyál MINIMUM 2 litert naponta huzamosabb ideig, és nézd meg, hogy javul-e a helyzet. Természetesen akár beválik, akár nem, a folyadékivást ne add 2 liter alá soha, mert abból lesznek később az egyéb problémák...
2013. ápr. 13. 13:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Hajhullás ellen nálam használt a csalánteás hajmosás!
2013. ápr. 13. 13:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Attól nem. Csak attól hogyha sokat iszol (alkoholt).
2013. ápr. 13. 13:13
 4/5 A kérdező kommentje:

köszi! amúgy azt elfelejtettem írni h voltam góckutatás miatt több vizsgálaton is, de semmi gyulladást nem találtak. fogamzásgátlót szedek, de biztos h nem attól hullik, mert már előtte is hullott sajnos. az ilyen hajhullásra kapható 'csodaszerek' sem használtak. b vitamint is szedek.

tudom h kevés, de egyszerűen nem vagyok szomjas. megpróbálok min.2l-t inni, még ha erőltetni is kell :D

2013. ápr. 13. 13:14
 5/5 Miklós G. ***** válasza:

A sejtek igen nagy %-a víz. Természetesen kihat rá a folyadékbevitel, és minden kicsi parányunk sejtekből épül fel. A minimum pótolandó folyadék egy nap eltérően 2-2,5 liter. A vizelettel nagyjából 1-1,5 liter ürül, és ebben nincs benne az izzadás, a respiráció stb. Ez minimum pótolandó, ugyanis ha ez nem történik meg, akkor ez fokozatos kiszáradáshoz vezethet.

Üdv!

2013. ápr. 13. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!