Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hatodikos vagyok, holnap...

Hatodikos vagyok, holnap kapunk oltást, de én nagyon félek az oltásoktól. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Valamilyen MMR oltás lesz.

Mennyire fáj?

Meddig tart, amíg beadják?

A vérvételt pl. bírom, de az oltásoktól irtózom.

Mit tegyek?

2009. szept. 21. 15:14
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne félj!
2009. szept. 21. 15:16
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

engedd el a karod, szóval csak lógasd a semmibe, és úgy lehet hogy meg sem fogod érezni:D

komolyan, én is úgy szoktam, hogy teljesen elengedem a karomat, és néha már csak azt veszem észre hogy az orvos rányomja a kezemre a vattát

2009. szept. 21. 15:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Na, akkor nyugodj meg, mert az oltást kicsit sem fogod érezni, a vérvétel sokkal kellemetlenebb!

Kb. olyat érzel majd, mint egy szúnyogcsípés (ezért kár pánikolni!)...

Gondolj arra, hogy SZUPERMAN / SZUPERCSAJ vagy, akin nem fog senki ereje!!!... 8-[]

Mit neked egy szúnyogcsípés?!

Különben, aki rinyál az oltásoknál, azt a többiek ki szokták csúfolni és az rémesen kellemetlen, utána egész évben őt cikizi majd mindenki...

Mutasd meg, hogy te vagy az egész osztályban a legbátrabb!!! :D

2009. szept. 21. 15:24
 4/7 anonim ***** válasza:
13%
Félj! Én két hétre lebénultam ezután az oltás után.
2009. szept. 21. 15:26
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
leülsz, a kezed behajlítod, elernyeszted a karizmod, nem szabad feszíteni, nézz a másik irányba, gondolj vmi szépre, és mire tulajdonképpen észbekapsz, már vége is. mikor a tű beléd megy, nem is érzed, max mikor az oltóanyagot fecskendezik beléd, akkor érzel egy kis csípést. régen én is paráztam az oltásoktól, teljesen bepánikoltattam magam, aztán egyszer azt mondtam, h na most megemberelem magam!! olyan fájdalom mentes volt, hogy irtó bután éreztem magam, hogy egy ilyen kis semmiségtől féltem:) ne aggódj, nem lesz para!
2009. szept. 21. 15:27
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

én nyolcadikos vagyok és mi is kapunk holnap oltást :( hepatitis B-t... félek tőle én is, de túl kell élni, mert ugye megbüntetnek, ha nem adják be :)

hatodikban mi kettőt is kaptunk... nem volt vészes :) másfelé néztem és szinte elfelejtettem hogy most épp mit is csinálnak a másik karomon :D

2009. szept. 21. 16:20
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én is mindig féltem az oltásoktól (égő, mivel egészségügyis lettem :)) A lényeg, hogy lazíts. Ne aggódj, csak pár pillanat az egész. Nekem segített, hogy soha nem néztem mit csinálnak, mindig a másik irányba néztem, karomat ellazítottam és próbáltam másra gondolni. És míg ezekre figyelsz, ezeken gondolkodsz, már kész is... Azért fontos, hogy laza legyen a karod, mert úgy tényleg kevésbé fáj, feszes izomba beadni is rosszabb. És ha már a vérvételt gond nélkül bírod, ez meg sem közelíti azt. A vérvétel tovább tart... Nincs mitől félned.
2009. szept. 21. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!