Nem kezdhetem el használni a kúpot? átvágott a gyógyszertáras?
A norcain és a benzocain szinoním szavak, vagyis azt kaptad, amit az orvos felírt. Mivel a benzocain a hatóanyag hivatalos gyógyszerkönyvi neve (a Norcain egy un. originális brand name), ezért a kúpodra ezt írták rá. A kettő ugyanaz, úgyhogy nyugodtan használd.
Azt hogy az orvos miért mondta azt, hogy párszáz forint lesz.. hát igen, Ők nem szokták követni a gyógyszerek ártámogatásának változását. Pár éve még tényleg lényegesen olcsóbbak voltak a magisztrális gyógyszerek, sokkal olcsóbbak, mint a gyári készítmények - úgyhogy gondolom ezért is az OEP megváltoztatta a támogatásukat, most már nagy részüke csak 50%-ban téríti a TB ill. egyes kiszerelőanyagokat nem támogat. Korábban, úgy kb. 5 éve ez még olyan 70% körüli volt. Tehát: a kúpod 3200 Ft-ba kerül, ebből jelenleg 1600 Ft-ot fizettél, pár éve ugyanezért max. 960 Ft-ot fizettél volna.
Ja igen, és még valami: gyógyszerész, vagy gyógyszertári asszisztens, és nem gyógyszertáras - köszi. Egyébként javaslom, hogy ha valamit nem értessz, kérdezz,addig, ímg nem világos a számodra, de akár fel is hívhatod a gyógyszertárat - én amíg patikában dolgoztam egy beteget sem küldtem el melegebb éghajlatra azért, mert kérdezett, erre egyszerűen mindig kell, hogy időnk legyen. - Egy gyógyszerész
kedves utolsó.ne üzenj,hanem írd meg nekem.
nem én pontoztam le a választ,nem szokásom pontozni,mert ez lesz belőle,hogy na persze... a kérdező...
és én is mondanám neked,hogy előbb járj utána a dolgoknak és utána háborodj fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!