Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Van valami furcsa fóbiád?

Van valami furcsa fóbiád?

Figyelt kérdés
Olyan emberek válaszát várom, akik normális emberek számára teljesen normális dologtól félnek. Nekem sajnos van két ilyen fóbiám. Ha valakinek bármilyen bizarr félelme van kérem írja meg.
2009. szept. 17. 08:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Nekem cerebogár fóbiám van, olyankor nem megyek utcára szürkületben és utána. Volt olyan, hogy elnéztem az időt, és hisztérikusan guggolva mentem az utcán hazafele... Az undornál is rosszabb, amit érzek. A víztömegtől is félek, pl. amikor nagyobb folyókon (Duna) mentem át a hídon, szinte lebénultam, amikor lefele néztem. Szerencsére az Alföldön lakom.Egyébként érdekes, mert amikor a vízben (tó, tenger, óceán is :)) voltam, akkor semmi ilyet nem éreztem. Pszichológus tud segíteni ?
2009. szept. 17. 15:16
 12/22 anonim ***** válasza:

A hányástól én is nagyon félek!Ha meghallom,hogy valaki hány szorosan befogom a fülem és szorítom a fogam.Tavaly a lányom elkapta a hányás-hasmenéses vírust.Rákövetkező napon a párom hányta tele a mosogatót.Iszonyú volt!Én nem hánytam de mindig éreztem,hogy na most?

Annyira féltem,hogy egy hét után mikor a gyerek orvos azt mondta,hogy még vagy két hét mire teljesen rendbe jövünk a pulzusom az egekben volt.Ügyeletre kellett menni,hogy szívnyugtatót adjanak.Iszonyú volt.

Nagy szerencsém volt,hogy a terhesség alatt egyszer sem éreztem azt,hogy hánynom kéne.Na azt nem tudom hogy bírtam volna ki.

2009. szept. 17. 17:25
 13/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm. a pszichológus csak részben tud segíteni, mivel ez egy kezelhetetlen dolog.
2009. szept. 17. 18:23
 14/22 A kérdező kommentje:
a pszichológus csak az elfogadásban tud segíteni(legalábbis nálam csak azt tudta elérni hogy elfogadjam a betegséget, és megtanuljak vele együtt élni.
2009. szept. 17. 18:25
 15/22 anonim ***** válasza:
én nem hiszek abban hogy az ilyen lelki eredetű mentális betegségek gyógyíthatatlanok. merthogy legtöbbször lelki eredetűek. tehát meg lehet oldani ha megtaláljuk a probléma forrását tudat alatt. szerintem pszichiáterhez menj akkor már ne pszichológushoz, azok nem orvosok csak bölcsészek. látszik a válaszaidból hogy veled elhitették azt hogy gyógyíthatatlan vagy és nem lehet segíteni rajtad, de fontos hogy pozitívan gondolkodj, és ne ess abba a csapdába hogy leragadj ott h más emberekkel (ezáltal magaddal is) próbáld elhitetni hogy te beteg vagy. a pszichiáterekben sem bízom személy szerint, sokan felírnak csomó nyugtatót meg antidepresszánst amik közül néhány olyan mint a drog. Minden jót!
2010. jan. 4. 00:12
 16/22 A kérdező kommentje:
köszönöm!!
2010. jan. 4. 14:06
 17/22 anonim ***** válasza:

Én is emetofóbiás vagyok 5 éves koromtól kezdve (13 vagyok)

Tényleg szörnyű dolog, de megtanultam vele együtt élni.

2010. júl. 23. 23:05
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

01-04 00:12

Milyen igazad van! Én a cserebogár és víztömeg fóbiás vagyok egyébként. Te is Feldmár Andráson nőttél fel? :))

Egyébként szerintem a hipnózis segíthetne ilyenkor nekünk, valamelyikőtök nem próbálná ki?

Én szeretnék majd sort keríteni rá, de nem mostanság, mert pici gyerekem van + szeretnénk másik babát is:)

Viszont pár év múlva kipróbálnám!

Nektek van valamilyen 1. emléketek a fóbiátokról? ekem van olyan oviskori, amikor tisztán emlékszem ,hogy még nem féltem. Amúgy (szerintem is) a fóbia valamilyen elnyomott, félelmetes, elfojtott tudattartam, vagyis tudatalatti tartam áttolása valamire-ez a fóbia tárgya.

De van olyan elmélet is, miszerint pl. valaki azért lesz klausztrofóbiás, mert elakadt a szülőcsatornában, és ha még egy + negatív élmény éri-hasonló persze(pl. beszorul valahova, véletlenül beragad a liftbe, stb.., akkor kialakul a klausztofóbia. Érdekes, mert a kisfiam is elakadt, és a liftekben ordít, máshol nem.

Bocs, ha hosszú voltam :)

2010. júl. 23. 23:35
 19/22 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszod!
2010. júl. 24. 18:26
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

nekem is van egy furcsa fóbiám, erről még sehol sem találtam semmit még csak a nevét sem

esernyő fóbiám van :(

nagyon rossz, nem hordok magamnál, nem érek hozzá, utálom a látványát is - képen és tvben nem érdekel - de élőben, amikor egy forgalmas helyen esőben mindenki kinyitva - - áááá nem is gondolok bele

ahogy tudom kikerülöm, de vannak helyzetek amikor nem lehet akkor nagyon rosszul tudok lenni, félelem, pánik, gyengeség, hányinger

és rossz magyarázkodni is

2010. dec. 31. 01:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!