Miért húzzuk le a lázat ha egyszer a baktériumot öli?
Figyelt kérdés
Elvileg azért van lázunk mert a magas hőmérséklettel védekezik a test, hogy elpusztítsa a baktériumot. De ha lehúzzuk a lázat gyógyszerrel akkor ezzel lényegében hagyjuk hogy éljen tovább az a baktérium?2013. márc. 21. 10:35
1/7 anonim válasza:
ezért nem kell egyből csillapítani 38-38,5-ig el lehet engedni
2/7 anonim válasza:
Ez így van. Ma már azt mondják,h 38 fok alatt nem szabad, 39 alatt pedig nem ajánlott lázat csillapítani. Felette már kell, mert komoly elváltozásokat hozhat létre főleg az idegrendszer működésében.
3/7 anonim válasza:
Persze, a láz az egy darabig, mértékig jót tesz, de hosszú távon mégsem jótékony. Képzelheted, majd' minden energia arra vész el, hogy fűtse magát a tested, nem arra, hogy másképp küzdjön a betegség ellen (sejteket termeljen stb.), ráadásul lecsökken a folyadékbeviteled - ez pedig kiszáradáshoz vezethet.
Mindenkinek más a tűréshatára, nekem 39°C fölött kell lázcsillapító, odáig csak vastagon beöltözöm, három réteg zoknit húzok és bebújok több réteg takaró alá izzadni egy nagy bögre teával.
4/7 anonim válasza:
Folyamatos magas láznál megindul a fehérjék kicsapódása, ez 40-41 fok körül van, a spanyol nátha ezért ölt meg több ezer ember, pedig egy sima influenza volt. Hosszú távon rendkívül veszélyes, 42 foknál már jegelni kell a testet, mert ott már a fehérjék kicsapódása nagyon gyors, a vér besűrűsödik és jó volt veled.
5/7 anonim válasza:
NEM kell, csak a magas lázat. 38,5 fölött szoktam, vagy ha nagyon rosszul van a gyerek, akkor fürdetem kicsit, az is lehúzza.
6/7 anonim válasza:
40-41 fok körül már muszáj csillapítani, különben megsül a beteg.
7/7 anonim válasza:
4. nél a pont.
A fehérjék 40-41 fok küröl kezdenek el lényegesebben kicsapódni, ami nagyon nem tesz jót :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!