Apukám A+ és az anyukám 0-. Én A+ lettem. Párom is A+. Lehet a lányom 0-?
Figyelt kérdés
Apukám A+ és az anyukám 0-. Én A+ lettem. Párom is A+. Az ő szülei: apukája 0- és az anyukája A+. Tuti, hogy ilyen esetben mind a ketten A0-ás vért örököltünk? Ha igen, akkor lehet 0 negatív a lányom vércsoportja?2013. márc. 13. 11:46
1/6 anonim válasza:
Igen, tuti, hogy A0-sak vagytok, és a lányod is lehet emiatt 0-ás és - is.
De miért? Nem mindegy?:D
2/6 A kérdező kommentje:
Nem, mert azt hallottam régről, hogy csak A lehet ilyenkor a vércsoportja és arra gondoltam egyből, hogy nem az én lányom!!
2013. márc. 13. 12:10
3/6 anonim válasza:
Ha tiszta AA a parod, akkor 100% hogy az utod A
Ha a bnod A0, akkor 75% ban lesz A
De am ne feltekenykedj, ne tesz jot a gyereknek
4/6 anonim válasza:
Ha a párod heterozigóta akkor simán lehet nullás a lányod. Ne kombinálj már. Ráadásul vannak fals nullásak, ami azt jelenti, hogy genetikailag nem nullás, de az antigének nem fejlődnek ki a vörösvérsejteken és nullás a fenotípusa.
5/6 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, hogy a párom nem lehet tiszta AA, mert az apukája nullás és az anyukája A-s. Ilyenkor mindig A0-s lesz. Nem? Tehát én is és a párom is A0-sak vagyunk.
2013. márc. 13. 13:05
6/6 anonim válasza:
Igen, ahogy mondod, tehát mi a kérdés akkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!