Fogszabályzót hordok, de hiányzik a az egyik oldalsó metszőfogam . Mivel lehet pótolni?
Hát, azt csak átmenetileg javasolhatta.
A végleges megoldás lehet a híd, ezt semmiképp sem ajánlom, egyébként a nagymetsződet és a lehúzott szemfogadat is fel kellene érte áldoznod, így értelmetlen az egész.
A másik megoldás az implantátum, kérdés, hogy van-e akkor hely a szádban, hogy a szemfogad is beférjen majd és egy implantátumot is be tudjanak majd ültetni. a legjobb megoldás ez egyébként ez lenne, esztétikailag és funkcionálisan is.
Egy másik megoldás, hogy a szemfogad fog a nagymetsződ mellé kerülni, ez esztétikailag nem lesz a legjobb, de funkcionálisan lehet jó.
Még egy másik lehetőség, hogy szintén a szemfogad kerül a nagymetsződ mellé, viszont a szemfogadból kismetsző fogat csinálnak koronával, a négyesedből pedig hármast - szintén koronával. Ezt viszonylag gyakran alkalmazzák, de ha a szemfogadat leimádkozzátok, szerintem megérdemel annyit, hogy ne alakítsátok át kettes foggá.
Tényleg sok, de a szép, normális korona is benne lesz egy százasban, mivel 2 kell. És ha implantátumot meg tudnátok oldani, nem kellene 2 egészséges fogat lecsiszolni, hogy korona kerülhessen rá.
Akkor szerintem már sokkal inkább megéri az implantátum. Még 1-1,5 évig úgysem lesz aktuális a dolog, bár nem tudom, hogy hol tart a szemfogad. De nyári munkával, meg egy kis spórolással könnyen összejöhet az ára.
Az alsót egy két hónap múlva leveszi :)
Van még idő gondolkodni , csak mindennap eszembe jut szinte , hogy hogy lesz mint lesz... mindenesetre köszönöm a válaszaidat! :)
Miért veszi le, ha még le se jött a szemfogad? O_o
Így nem fogja tudni a harapásodat beállítani. Pedig a szemfog lehúzása közben simán kialakulhat pl. keresztharapás, amit csak alsó-felső fogszabival lehet korrigálni.
Hát, pedig nem a legjobb módszer az "egyenes" fogsort mutogatni. A köztudatban az él, hogy a fogszabályozás célja az "egyenes fogsor" létrehozása, de egy fogszabályozó orvosnak illene tudnia, hogy messze nem erről szól. :S
Tudom, nem hiszel nekem, elvégre ez egy anonim oldal, bárki lehetek, az orvosodról meg tudod, hogy orvos, de hidd el, nagy hülyeséget csinál a fogorvosod, ha leveszi - és sajnos ebben az esetben nagyon nem jó fogorvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!