Mit csináljak, hogy megkapjak mindent támogatást GYES. GYEd, Tgyás-t? A munkaügyi és önkormányzattól kapott támogatás is beleszámít és kaphatok mindent?
Nem. Az önkorm-i segélyre alapozva nem kaphatsz tgyást és gyedet. Csak ha munkanélküli járadékban részesülsz a szülés napján vagy az azt megelőző 28.napon.
Én így voltam, április végén elküldtek, amikor már 5 hetes terhes voltam (elküldhettek,mert speciális szerződésem volt) egészen októberig a párom fizujából éltünk mert megtudtam,hogy akkor kapok majd tgyást és gyedet, ha szüléskor is biztositott vagyok,amit esetemben csak a munkanélküli járadék biztosithat, hisz már nem találtam munkát. Így én kiirt elött 28 nappal megkezdtem a tgyást(addig munkanélküli járadékon voltam) igy biztositott vagyok, májustól megint pár nap munkanélküli és igy igénylem a gyedet majd.
Szóval a válasz: A munkanélküli járadék ideje beleszámit a 365 napba, de egyéb segély nem... Azt tanácsolom, próbáld magadat valamilyen céghez bejelentetni, fizesd ki a "munkaadódnak" a járadékot amit utánad fizetne, és akkor jogosult leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!