Ha határozott időre vagyok felvéve a munkahelyemen, és időközben elküldenek, akkor milyen támogatásokat/ segélyt vehetek igénybe?
Kérdés, hogy mikor szülsz?!
Egyébként, ha nem is kapsz TGYÁST és GYED-et, akkor a GYES+csp + egyszeri anyaságira vagy jogosult.
A GYES+CSP havonta kb. 35ezer talán.
De nem tudom pontosan.
Nemrég derült ki, hogy terhes vagyok, így az év végére mondható, hogy jön a baba.
Viszont a munkahelyemet nem mondhatom túl "baba barátnak", így esélyes, hogyha kiderül akkor elküldenek valamilyen kifogással:(
A szerződést nem kötelező meghosszabbítani, viszont a szerződés lejártáig nem rúghat ki. Ha a munkanélküli ellátás alatt szülsz akkor is jár tgyás és gyed.
Viszont ha nem akkor csak gyes és családi ami együtt 38000Ft a kicsi 3. éves koráig. A családit tovább is kapod. Ja és egyszeri anyasági 65000Ft körül van.
Nálam konkrétan az a baj, hogy kollektív a szerződésem, szóval bármikor kötelezettség nélkül elküldhet :(
Undorító, amilyen stílust felvehet egy némelyik munkáltató.. :S
Félek a rizikófaktortól, mármint ha kirúg, akkor "leshetek" 1 hónapos kismamaként..
Munka törvénykönyve alapján:
65. § (1): "A munkaviszonyt mind a munkavállaló, mind a munkáltató felmondással megszüntetheti.
(3) A munkáltató felmondással nem szüntetheti meg a munkaviszonyt
a) a várandósság,… tartama alatt”
Lehet nektek akármilyen kollektív szerződésetek, annak tartalma nem lehet ellentétes a hatályos jogszabállyal.
Szóval jelentsd be mihamarabb ( ÍRÁSBAN) hogy várandós vagy, onnantól felmondási védelem alatt állsz.
Ajánlok neked néhány hasznos oldalt, ahol szakértőktől is kérdezhetsz:
Munkaügy:
Jogi tanácsadás:
TB tanácsadás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!