Mi értelme füvezni?
Nem olvastam el a válaszokat, remélem, nem ismétlek senkit.
Értelme? Nincsen. Kib*szott jó? Igen, az. Először. Meg másodszor, tizedszer és huszadszor. Amikor már napi 6-8 cigit szívnak, az már nem kib*szott jó. Az már sz*r. És kevés. Nem is érzed. Ezért kell valami új... Ezért hívják kapudrognak.
Persze ez nem mindenkire igaz. Aki ésszel, tkp alkohol helyett használja alkalmanként, annak semmi baja nem lesz, és rászokni sem tud. Kizárólag pszichikailag, de az már a másik esetet feltételezi: mikor a dolog nem alkalmi kikapcsolódás, hanem menekülés az elviselhetetlen(nek tűnő) valóság elől. Na, akkor vagy sz*rban. És akkor kevéssé valószínű, hogy meg fogsz állni pár spanglinál.
Szóval ez a dolog egyáltalán nem csak fekete és fehér.
Ez a legnagyobb probléma: általánosítják a drogokat, pedig sok minden az egyénen függ. Fűnél szinte kizárólag az egyénen függ. A cél a fontos, hogy mit akar vele elérni. Ha csak lazulni kicsit, mint mindenki, hát rajta. Annyi baja lesz, mintha ivott volna, mint mások. De ha a valóság elől menekülne vele, ugyanolyan csúfos vége lesz, mintha alkoholt inna ilyen célból. Persze nem a zöld miatt, hanem a többi miatt, amit ebben az esetben biztosan kipróbál. Ha csak lazul kéthetente egyszer, nem valószínű, hogy porozni is elkezdene, vagy lőni magát - semmi baja nem lesz.
Remélem érthető lett, én egy kicsit belezavarodtam. :D
Ha csak kikapcsolódásként teszik ezt, nem kell aggódnod, meg fogják unni egyszer csak, és gond nélkül abbahagyják. Sok ilyet láttam már.
Ha viszont a már említett valóságtól való menekülésre használják, akkor orvosi segítség kell. Nem a fű miatt, az nem okoz kezelnivaló függőséget, hanem a gyökérprobléma miatt (akármi is legyen az).
Mindenkinek vannak rossz időszakai, ahogy te is írod. Nem hatalmas gond hogy ezen fűvel enyhítenek, viszont tovább kell látni a problémán és keresni a megoldást, neked ebben kell őket támogatnod! Ha nincs csaja a haveordnak mutasd be valakinek, vagy támogasd a céljaiban stb.
Nem szabad hogy a füvezés legyen a napi célja valakinek! Nekem pl a szgépes játékok voltak, napi 12 órát wowozni vagy lolozni van olyan durva mint füvezni szerintem. Ettől független most is LoL-ozok pl, viszont napi 2-3 órát maximum. Őket sem kell eltiltaní a fűtől, de ne legyen a napi céljuk a betépés. .
Ne akard leszoktatni őket, úgy sem megy! Nagy esély van rá, hogy közel vannak más szerekhez is! Egy baráti társaságban elég ha egy ember behozza az új anyagot és szétterjed mint egy vírus. A zsarolásnak "igazi barát" ne dőlj be! Ezt nem Ők mondják, hanem a drog, vagy a drog miatt kialakult gyengeség amit már a függés okozott!
Menekülj, Ők már nem a Te barátaid, vagy azzal segíthetsz hogy megkeresel egy közelállóját, aki segíthet neki eljutni egy rehabilitációs folyamatig!
A lényeg, hogy a problémát ne vedd magadra, és szolidaritásból többet Te se próbáld ki, mert nem tudhatod melyik adag tesz függővé!
Hát komolyan mondom nem vagytok semmik... Kivétel nélkül dícséritek azt a szart, ha nem komoly drog ha kikapcsol tökmindegy.
Kérdező! Úgy látom én értem meg csak a bajodat és azt mondom próbáld meg leállítani ezt. nem ilyen drogos közegben nőttem fel mint itt mindenki, ha a legjobb haverom így nyomná a füvet tuti annyiszor vágnám telibe ahányat elszív! Amúgy itt szinte arról szól minden, hogy véditek a füvet de arra nem tér ki senki, hogy a kérdezőnek nem jó ez a helyzet és javítani akar! Csak ezt sok baromságot szajkózzátok... Szívjátok magatokat segghülyére ti dolgotok de ha csak ezt tudjátok mondani egy ilyen problémára, hogy "az pedig de jó, meg - így elveszti a barátait - de akkor se szóljon mert a fű az az Isten, akkor inkább vonuljatok el és gyújtsatok rá. Tegyél meg értük mindent, mert a barátság többet ér mindennél!!!
Most komolyan, 16# válaszoló , miért vagy ennyire retardált?
Azokat is szétvernéd akik megisznak egy 6 puttonyos tokaji bort? Vagy akik délután megisznak egy pohárral? Ha nem akkor ez miben más?
Az hogy a havejaid füveznek hogy téged mibe akadályoz meg abban h megismerd őket? Ha más gond is van akkor azt írd le, mert a fűnek ehez semmi köze.
nem terveztem válaszolni a kérdésre, de mindegy is...
nem, nem a fűvel van gond, én tisztában vagyok mind a jótékony mind a káros hatásaival, történelmével, biokémiájával stb., kellemes dolognak tartom, valóban elhanyagolhatóak a kockázatai amennyiben megfelelően használják, és itt van az a pont ahol a kérdező és barátai rossz helyzetben vannak,
ugyanis kedves utolsó, a MÉRTÉK nagyon fontos tényező és a mértéktelen füvezés semmivel sem jobb a mértéktelen alkoholizálásnál, vagy akár a mértéktelen evésnél(legfeljebb testileg kevésbé káros, de ez esetben ez nem releváns tényező), semmi gond azzal ha pl. hetente egy-kétszer esténként valaki elszív egy adagot, de az már nagyon is rossz ha 0-24ben be van tépve, már az élményt sem okos elrontani rendszeressé tevéssel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!