Orvos, pszichológus, szülő. Nem gondoljátok, hogy kissé sablonos ez a válasz az egészségügyi kérdésekre?
Sziasztok!
Megfigyeltem, hogy kb minden második kérdésre ez a reakció érkezik, hogy "menj el orvoshoz", "mondd el szüleidnek" és ehhez hasonló... Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én igyekszem a kérdező helyébe gondolni magam és arra jutottam, hogy szerencsétlen sokszor annyira szégyelli a gondját, hogy szem,élyesen nem meri felvállalni a dolgot, erre meg sokan elküldik és benyomnak ilyen sablon-szöveget. Azt gondolom, ez nem segítség. Ezek nálam tipikusan az offos válaszok. Miért nem lehet érdemi tanácsot adni a kérdezőnek, miért kell mindig egyből elküldeni szakemberhez... Nyilván ha fel merné vállalni, vagy lenne rá lehetősége, akkor megtette volna/megtenné, de ha ide ír, valami oka lehet rá, nemde?
Félreértés ne essék, nem minden kérdésnél beírt kommentekre vonatkozik ez, hisz vannak esetek, amikor valóban tényleg kell a szakember, de közel sem annyiszor, mint ahányszor itt látom a kommenteknél... Miért nem lehet szerintetek érdemi tanácsot adni a kérdést feltevőnek? Én úgy lennék vele, ha csak sablont tudnék írni, inkább nem is írok...
Kedves kérdést feltevők, hozzátok is szól a kérdést, mennyire vagytok megelégedve a sablon válaszokkal, amik orvos, pszich. stb felé küldenének reflexből?
A válaszaitokat előre is köszönöm...
UI: Tudom, itthon divat a szélsőséges gondolkodás a szakemberek vonatkozásában; vagy akkor is dokihoz megyünk, ha a jobb felső hajszálunk fáj, vagy akkor sem, ha félholtak vagyunk... de ez sztem nem normális így...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!