Huszon éves fiú vagyok. Ha nem kaptam meg a védőoltásaimat gyerekként és ez kitudódik, kényszeríthetnek rá hogy beadják?
Hát, ez érdekes. Volt a Frizbiben egyszer egy anyuka, aki arról beszélt, hogy a kislányának komoly baja lett az oltástól, mégis kötelezik, hogy beadassa a többit is. Vannak, akik vallási vagy egyéb okokból nem akarják beadatni, abból is mindig balhé van. Emlékszem, nálunk volt, hogy az osztállyal mentünk oltásra, vagy a suliba jöttek minket beoltani. Azt ilyesmit hogyan kerülted meg? Jó, tegyük fel, hogy megúsztad (bár az ilyet nem egyszerű...). Hogy beadhatják-e utólag? Passz, én jobban aggódnék amiatt, hogy elő fogják venni anyukádat, hiába vagy már nagykorú.
24/N
Szerencsés vagy. De nem azért, mert nem kaptad meg a védőoltásod, hanem mert megúsztad azokat a nyavalyákat, amik ellen adják, és amiknek hála 90%-os volt a csecsemőhalandóság a történelem nagy részében (illetve még ma is az a harmadik világban). A te és a szüleid mázlijára a népesség nagy része nem ilyen hülye így nem igazán volt kitől elkapnod a torokgyíkot vagy a gyermekbénulást.
(Azért ha megszúrod magad egy rozsdás szöggel szólj nekik, hogy kéred a tetanusz ellenit. Biztos, ami biztos.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!