Lehet komoly gyomorfekélyt kapni ha valaki hosszabb időn keresztül fehérje-diétán van?
Főleg arra tippelnék, hogy mivel így elég kevés szárazanyag kerül a gyomorba (pl nálam napi 2 szelet barna kenyér, semmi más), lehet hogy ez kevés a gyomorsavnak, és kikezdi? A többi táplálék yoghurt, túró, fehérjeturmixok, húsok.
Ez okozhat gyomorfekélyt? Én kb 2 éve vagyok ezen az étrenden, és most azt hiszem, fekélyem lett, mert reggelente főleg a kést forgatják a gyomromban, és egy csomag kekszet kell magamba nyomnom gyorsan, annyira fáj. Sajnos most már egyre erősödik, és nem csak reggelente van.
Tehát ez okozhatja vagy semmi köze hozzá?
Ha valakinek rengeteg a sava, de azt azért érzi is az ember, mert akkor a gyomorégés az jelen van, azt lehet érezni, akkor egy idő után az kikezdheti a gyomor nyálkahártyáját és lehetnek elváltozások.
De amúgy meg kérj beutalót a háziorvosodtól a gasztroenterológiára és ott kivizsgálnak és ha szükségesnek tartják, akkor csinálnak egy gyomortükrözést, ahol egyértelműen kiderül, hogy van-e valami gond a gyomroddal, esetleg van-e fekélyed.
De ha fájdalmat érzel, akkor meg minél előbb azért jobb lenne egy kivizsgálás.
én a sport miatt vagyok ezen a diétán, fiú vagyok, és sztem nem kell túl nagy kivizsgálás, ugyanis fetrengek a fájdalomtól most már sokszor. néha kicsit enyhül, de aztán 2 nap és megint fetrengek, most megismertem milyen az amit szoktak mondani, h a kést forgatják a gyomromban. tényleg egy az egyben sztem az se fájna jobban :(
savat sose éreztem, elég hirtelen jött a fájdalom, elkezdtem fokozatosan erre ébrendi, míg aztán most már majdnem állandó. ja és ahogy észrevettem, a front is ráerősít.
és erre a pantoprazol 40 mg elég ha szedem vagy mást is kéne? esetleg érdemes 2 félét egyszerre? reggel pantoparol + este quamatel ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!