Nagyon káros, amit csinálok?
Számomra nem, de neked...!
Egyenes út a halálos négyeshez: túlsúly, magas koleszterin, cukorbetegség, magasvérnyomás. A keringésedről ne is beszéljünk. Az egész napi üléstől az főleg alsó vég tagokban lelassul a keringés. Így szokott kialakulni ott a mélyvénás trombózis abból meg ha leszakad akár a tüdőembólia. Ja az embóliának meg tökmindegy , hogy hideg van. Az ezt nem fogadja el magyarázatnak, jön aztán idő előtt vége lesz mindennek.
Káros. Pl. a vérkeringésednek egyáltalán nem tesz jót, ezáltal a tanulás is nehézkesebben megy. Voltam én is ilyen helyzetben, egy kis mozgás felfrissít! Még csak ki sem kell menned: jógázz. Akár ilyen egyszerűbb gyakorlatokat (persze csak amennyire a hajlékonyságod engedi): http://www.youtube.com/watch?v=dRsC1YdXqOc
Hidd el, nagyon jól fog esni!
Sajnos én nem egy hete csinálom (azaz nem csinálom), hanem már több hónapja.
Köszi szépen utolsó! A jóga mindig is érdekelt :)
"Nagyon káros, ha egész nap SEMMIT nem mozgok?"
Igen. Egy idő után szívelégtelenséged lesz.
Azt tudod hogy káros.. nem ez a kérdés.
Ha jó ételeket eszel, nem fogsz hízni :)
Az egészséghez mozgás is kell, na de nem kell rögtön azt gondolni hogy a flabélosozó tinilányok és anyukák, vagy a zumbások majd egészségebbek lesznek mint te.. Nem jó amit csinálsz, de ha az evést komolyan veszed, óó azzal még egészségesebb is lehetsz mint sok sportos ember - akik egyébként sz.arul esznek. Legalább ezzel ellensúlyozd a mozgáshiányt. Hogy 10-20 percet sem szánsz edzésre egy nap, ezt fölösleges lenne véleményeznem.
Ha felkelsz ebédelni, akkor zöldségeket, húsokat egyél. Reggelizz is, napi 3 étkezés legyen meg: szénhidrátszegényen, húsokon-zöldségeken alapulva. Így már olyan rossz nem lehet!
A jóga jó!
És rövid idő alatt is lehet edzeni, aminek van értelme, nem is értettem miért nem fordítottál viszonylag kis időt legalább erre..
Jól döntöttél, és ezek szerint van értelme a jógát ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!